H&M sulkee myymälöitä ja jakaa osinkoja lähes 11 miljardilla kruunulla

Ylitti odotukset kolmannella neljänneksellä.

H&M menee taas voitokkaasti ja kasvoi. Liikevaihto kolmannen neljänneksen aikana kasvoi 50,8 miljardista Ruotsin kruunusta 55,5 miljardiin. Kasvua tässä on 14 prosenttia. Samalla myynti onlinella kasvoi 22 prosenttia, paikallisissa valuutoissa mitattuna.

Myös liikevoitto teki hyvän näytön ja lensi yli 6,2 miljardiin Ruotsin kruunuun. Sitä voi verrata edellisvuoden saman ajanjakson 2,7 miljardiin (SEK). 

Ilmoitus

H&M-ryhmittymän tuloksen kasvu neljänneksellä on lähinnä seuraamusta hyvin vastaanotetuista kokoelmista, joiden myynti täyteen hintaan on kasvanut, vähemmän hintojen alennuksia ja hyvästä kulujen kontrollista.

Jatkuva muutostyömme yhdessä hyvin sijoitettujen asiakastarjouksien kanssa tekee sen, että olemme optimistisia pitkälle ulottuvan, kannattavan ja kestävän kasvun kanssa H&M-ryhmittymälle, Helena Helmersson, toimitusjohtaja, kirjoittaa kommentissa.

Kaikkiaan ketjulla oli 180 myymälää suljettuna kun kvartaali alkoi, mutta määrä laski sittemmin 100 myymälään. Tällä hetkellä vain 50 myymälää on suljettuna, maailmalla olevien rajoitusten vuoksi.

Sitä mukaa kun rajoituksia helpotetaan monilla markkinoilla myymälöiden myynti on alkanut palautua samalla, kun onlinemyynti kasvaa, Helena Helmersson sanoo.

H&M on aiemmin ilmoittanut sulkevansa 250 myymälää globaalisti vuoden 2021 aikana. Kahdeksan myymälää suljetaan esimerkiksi Ruotsissa.

 

Rahasade osakkeenomistajille

Osakkeenomistajat eivät kuitenkaan tule huomaamaan surua, mikä saattaa olla aistittavissa myymälöiden kohdalla. Tiedossa on nimittäin 10,8 miljardin kruunun osinkojen jako. Se vastaa 6,50 kruunua per osake. Tämä lyödään lukkoon ylimääräisessä yhtiökokouksessa lokakuun lopulla.

Hallitus uskoo nyt, että H&M-konsernin parantunut kannattavuus, vahva taloudellinen asema ja vakaat markkinaolosuhteet yhdessä kykymme kanssa käsitellä pandemian vaikutuksia toimintaamme mahdollistaa osingon. Olemme taloudellisesti vahvoja myös osingon jaon jälkeen ja pystymme jatkamaan investointeja asiakastarjontaan ja toimintaamme ja sitä kautta vahvistamaan asemaamme entisestään, H&M:n hallituksen puheenjohtaja Karl-Johan Persson sanoo.

Ilmoitus