Hintaopas: ”Talviurheiluvälineistä on paikoin jopa pulaa”

”Käsipainojen suosio on räjähtänyt yli 400 prosentin kasvuun”.

Hintavertailupalvelu Hintaopas tarkasteli tammikuun alussa tehtyjä hakuja ja vertasi niitä edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. Maastohiihtosuksien suosio on kasvanut 54 prosentilla edellisvuoteen verrattuna ja joulun kiloja karistellaan voimaillen, kun käsipainojen ja tankojen kysyntä on ponkaissut 430 prosentin kasvuun. Myös juoksumattoja etsitään 17 prosenttia enemmän.

Maastohiihdon suosiossa nähtiin räjähdysmäinen kasvu jo viime talvena, ja parin hyvälumisen talven myötä laji rantautui enemmän myös Etelä-Suomeen. Suosion kasvulle ei näy loppua: viimeistään nyt laduille suuntaavat myös uudet ikäluokat sekä hiihtoa aiemmin vieroksuneet. Kotimaan matkailun myötä myös Lapin lomat ovat kovassa huudossa, ja reissuille halutaan hyvät välineet, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Suomalaiset liikkuvat mielellään ulkojäillä, rinteessä ja metsässä. Jääkiekkomailoja haetaan 138 prosenttia edellisvuotta enemmän ja lumikengissä on 46 prosentin kasvu. Lumilautojen kohdalla nousua on 30 prosenttia ja laskettukypäriäkin haetaan 36 prosenttia edellisvuotta enemmän. 

Hintaoppaan mukaan hiihtovälineissä on nähtävissä selkeä trendi: Hintaoppaan suosituin suksimalli juuri nyt on Atomic Pro Cs Skintec 19/20. Toiseksi eniten haetaan Fischer Twin Skin Race 19/20 -mallia ja kolmannelta sijalta löytyy Rossignol X-lum R-Skin 20/21 -malli.

Kolmen kärjestä huomaa, että voiteluvapaat karvapohjasukset ovat nyt se juttu. Lisäksi kymmenen suosituimman suksimallin joukkoon mahtuu pari metsäsuksimallia, jotka ovat normaaleja suksia pidemmät ja leveämmät ja omiaan pehmeälle ja kantavuutta vaativalle lumelle umpihankihiihtoon tai jäälle, Matinvesi-Bassett sanoo.

Hintaoppaan mukaan rajoitukset ovat paikoin jopa ruuhkauttaneet ladut ja kauppojen hyllyt ammottavat tyhjinä hiihtovälineistä.

Kuntosalien sulkeminen on ollut osalle ankea asia, mikä näkyy käsipainojen ja -tankojen huimana kysyntänä.

Vuoden alku on perinteisesti vilkkainta salisesonkia, joten liikuntaa halutaan harrastaa sitten vaikka oman kodin olohuoneessa. Nyt kun epävarmaa ja vaihtelevaa pandemiatilannetta on jatkunut jo pari vuotta, yhä useampi on käsipainojen ja tankojen ohella valmis panostamaan myös suurempiin ja kalliimpiin kuntoilulaitteisiin, hän kertoo.

 

 

Ilmoitus

Hintaoppaan suosituimmat maastohiihtosukset top 5

  1. Atomic Pro C2 Skintec 19/20
  2. Fischer Twin Skin Race 19/20
  3. Rossignol X-Ium R-Skin 20/21
  4. Peltonen Supra C Skate 19/20
  5. Fischer Twin Skin Pro 19/20

(Lähde: Hintaopas)