Hintaopas: Talvirenkaat ovat nyt halvimmillaan

Kuluttajan kannattaa hankkia talvirenkaat helmikuussa.

Hintavertailupalvelu Hintaopas kertoo tänään, että heidän datansa mukaan talvirenkaat ovat nyt halvimmillaan. Kovin hintapiikki osuu marraskuulle, jolloin renkaita vaihdetaan ahkeraan. Säästö voi olla olla useista kympeistä jopa satoihin euroihin, Hintaopas kertoo tiedotteessa.

Hinnat ovat alimillaan helmikuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin. Päiväkohtaiset hinnat ovat tuolloin noin 10 prosenttia korkeampia hintoja alemmat. Viime vuonna halvin päivä talvirenkaiden ostamiseen oli 21. helmikuuta.

Ilmoitus

Kymmenen prosentin hintaero tarkoittaa neljän renkaan setin kohdalla mallista riippuen jo vähintään 40–80 euroa. Puhumattakaan kalleimmista rengasmalleista, jolloin säästö voi olla jo satoja euroja. Nyt kun renkaiden hinnoissa on ollut muutenkin nousupainetta, niin kuukausittaista hintakehitystä kannattaa ilman muuta seurata rengashankintoja miettiessään, sanoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Maaliskuun alun jälkeen talvirenkaiden hinnat lähtevät tasaiseen nousuun. Hinnoissa on nähtävissä selkeä korotuspiikki lokakuun alussa ja korkeimmillaan hinnat ovat marraskuun puolivälissä. Yksittäisistä päivistä kallein viime vuonna oli 10. marraskuuta.

Syksyn ja alkutalven kysyntäpiikki nostaa odotetusti talvirenkaiden hintoja. Vuoden 2021 lopulla materiaalien saatavuusongelmat ja kuljetushintojen nousu asettivat hintoihin vielä ylimääräistä nousupainetta ja jopa saatavuusongelmia, Matinvesi-Bassett kertoo.

Hintaoppaan datan mukaan talvirenkaiden kysyntä on ollut poikkeuksellisen suurta alkuvuonna. Viimeisen kuukauden aikana haut ovat kasvaneet 67 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Kuluttajat näyttävät selvästi etsivän talvirenkaita yhä enemmän jo keskellä talvea. Osa on saattanut säästää alkutalven rengasostoksensa hieman myöhemmäksi korkeista hinnoista johtuen, tai oppinut muuten odottamaan hintapiikin tasoittumista. Osasyynsä voi luonnollisesti olla myös runsailla lumisateilla, jotka herättivät varmasti osan autoilijoista uusien renkaiden tarpeeseen. Puhumattakaan lumisateita seuranneista lämpimistä säistä etenkin Etelä-Suomessa, mikä johti monin paikoin erittäin liukkaisiin ajokeleihin, Matinvesi-Bassett arvioi.

Hintaoppaan palveluun on listattu miltei 10 000 talvirengasmallia. Hintaopas kertoo, että tällä hetkellä kymmenen suosituimman mallin joukkoon mahtuu seitsemän nastarengasmallia ja kolme kitkarengasta. Perinteisiä nastarenkaita haetaan siis edelleen selvästi kitkoja enemmän.

Suosituimman rengasmallin kappalehinta on kalleimmillaan tällä hetkellä jopa yli 180 euroa, joten myös kaupan valinnalla voi vaikuttaa erittäin merkittävästi rengashankintansa kokonaiskustannuksiin, Matinvesi-Bassett muistuttaa.

Suosituin yksittäinen malli on tällä hetkellä Nokian Hakkapeliitta 10 205/55 R 16 94T -nastarengas, jonka kappalehinta on halvimmillaan noin 133 euroa.

Ilmoitus