Hinta määrää ruokaostoksilla

Laatu ja ekologisuus merkitsee yli puolelle.

Hävikkiruokaan erikoistunut ruuan verkkokauppa Matsmart kysyi kuluttajilta, mitkä tekijät merkitsevät ruokaostoksilla. 55 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi pitävänsä hintaa tärkeimpänä kriteerinä, vaikka laatu ja ekologisuus otetaan myös huomioon.

Edullisen hinnan lisäksi yli puolet suomalaisista arvostaa tuotteen laatua ja ekologista kestävyyttä. Kuluttajille tulisikin tarjota kestäviä ja edullisia vaihtoehtoja. Ympäristön kannalta kestävät vaihtoehdot voivat aidosti menestyä vain silloin, kun ne ovat myös lompakolle sopivasti hinnoiteltuja, Matsmartin Suomen maajohtaja Michaela Böckelman sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Black Fridayn hengessä Matsmart lanseerasi kaksi viikkoa kestävän Green Weeks-kampanjan. Sen tavoitteena on pelastaa kampanjasivun kautta 100 tonnia ruokaa ja muita tuotteita.

Green Weeks -sivulla on kampanjan aikana laskuri, josta voi reaaliaikaisesti seurata, montako ruokakiloa on jo pelastettu, Böckelman kertoo.

Kampanjassa on mukana tunnettuja merkkejä, kuten Myllyn Paras, Unilever, Marli, Mars ja Lumene.

Matsmart osallistuu myös tänään vietettävään Cirkular Mondayhin, jonka tavoitteena on nimensä mukaisesti edistää kiertotaloutta.

Vaatteiden ja tavaroiden ostaminen käytettynä ja second hand -kaupoista on suosittua, miksei siis myös elintarvikkeiden. Circular Mondayn avulla tuomme esille uusia tapoja kuluttaa ekologisemmin juurikin pidentämällä tuotteiden elinikää, Suomen kampanjan vetäjä Tuuli Solhagen kannustaa.

 

***

 

Ilmoitus

Tätä kysyttiin: Miten tärkeää on hinta, kun ostat ruokaa?

Hinta on kaikkein tärkeintä 18%
Hinta on tärkein tekijä, mutta otan huomioon myös esimerkiksi laadun ja ekologisen kestävyyden 55%
Hinta on vähemmän tärkeä tekijä kuin esimerkiksi laatu ja ekologinen kestävyys 19%
Tärkeintä on vain ruoan laadun ja ekologisen kestävyyden kaltaiset tekijät 5%
EOS 4%
  • Kantar TNS:n toteuttamaan nettitutkimukseen osallistui 1020 suomalaista iältään 18–74-vuotiaita.
  • Ajankohta 25.6.–5.7.2020.

(Lähde: Matsmart)