Google avaa taustoja – antaa kaikille syvemmän katsauksen hakukoneeseen

Toivottavasti siitä on hyötyä käyttäjille.

Google paljasti viime viikolla, että on aika päästää käyttäjät giganttisen hakukoneen kulissien taakse. Kaikki sai alkunsa helmikuussa, kun yhtiö julkaisi uuden toiminnan, jonka nimi on ”About This result” (Tästä hakutuloksesta).

Se on pieni pop up-ruutu, jonka voi klikata esiin tietystä hakutuloksesta ja saada lisää tietoa sivustosta. Tätä toimintaa testataan ensimmäisenä USA:ssa, kuten aina. Ruutu antaa pienen yhteenvedon sivusta, että se on turvallinen ja antaa täydellisen linkin.

Ilmoitus

Äskettäin Google paljasti, että suunnitelmat pop up-ruudulle ovat tätäkin suuremmat. Google kasvattaa nyt sen sisältöä ja mukaan tulee myös tieto siitä miksi juuri tämä sivu ilmestyi hakutulokseksi. Google esittelee mitkä hakusanat johtivat sivulle ja myös siihen liittyvät hakusanat, joita Google on itse antanut ja jotka eivät siis liittyneet siihen hakuun, jonka kirjoitit.

 

Auttaa käyttäjiä löytämään oikein

Ilmi tulee myös se oliko maantieteellisellä sijainnillasi osuutta asiaan, että juuri joku tietty sivu tulee esiin. Samoin käy ilmi muut relevantit sivut, jotka ovat linkittäneet sivulle ja siten vaikuttaneet hakutulokseen. Mitä kieltä olet käyttänyt saattaa myös olla relevantti asia, kun Google lanseeraa toiminnan kansainvälisesti. Tämä vaikuttaa olevan meneillään.

Tämä kaikki on luonnollisestikin mielenkiintoista tietoa myös muille kuin SEO-kiinnostuneille. Google toivoo, että uutta tietoruutua käytetään hakutulosten tarkentamiseen. Ruudun avulla käyttäjät voivat myös saada vinkkejä kuinka he voivat tarkentaa hakutuloksia erilaisin hakutempuin.

Jos tämä hakutulos näyttää hakijoille tietoa muutamista tärkeimmistä asioista, joita Google-haku käyttää linkittämään tulokset kyselyihin. Aivan kuten nämä tekijät auttavat Googlea päättelemään ovatko tulokset relevantteja, ne voivat auttaa myös ihmisiä päättelemään mitkä tulokset ovat käyttökelpoisia heille, hakujätti kirjoittaa yhdessä blogissaan.