Gigantilla jättimäiset koulutusmessut

"Ammattitaitoiset myyjämme ovat Gigantin tärkein menestystekijä".

Ilmoitus

4000 - 5000 kävijää. 145 näytteilleasettajaa. Satoja tunteja koulutuksia. Kolme viikkoa. Gigantin sisäiset koulutusmessut ovat massiivinen tapahtuma, johon osallistuu yli puolet koko henkilöstöstä. Koulutustapahtuma on parhaillaan käynnissä emoyhtiö Elkjøpin kotimaassa Norjassa.

- Halvat hinnat ja laaja tuotevalikoima tuovat asiakkaat myymälöihimme, mutta asiakaskokemus on nykyään paljon muutakin. Ammattitaitoiset myyjämme ovat Gigantin tärkein menestystekijä ja siksi käytämmekin konsernitasolla vuodessa 5-6 miljoonaa euroa henkilöstömme kouluttamiseen. Nämä Campus-nimellä kutsumamme koulutusmessut ovat meille vuoden tärkein tapahtuma ja tärkein osa henkilöstön koulutusta, kertoo tiedotteessa Gigantin henkilöstöjohtaja Tomi Sohlman.

Ilmoitus

Campus-koulutustapahtuman messuhallissa vastaan kävelee satoja giganttilaisia tutuissa sinivihreissä paidoissaan. Messuhalli on täynnä maailman tunnetuimpien teknologia- ja kodinkonebrändien, kuten muun mussa Samsungin, Mielen, GoPron, Dysonin ja Sonyn osastoja.

- Koulutusmessuilla myyjämme pääsevät kokeilemaan ja harjoittelemaan sellaisten uutuustuotteiden käyttöä, jotka ovat vasta tulossa myyntiin Suomessa. Näin he osaavat auttaa asiakkaitamme myymälöissämme kun tuotteet tulevat myyntiin. Myymiimme tuotteisiin liittyvä erikoisosaaminen on alallamme ehdotonta ja siihen haluamme panostaa. Ilman osaamista asiakkaita on mahdotonta palvella hyvin, Sohlman sanoo.

Myyjät ja johto yhdessä

Campus-koulutusmessut on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisten koulutuspäivien aikana keskitytään suuriin ja pieniin kodinkoneisiin, keittiöihin ja muihin kodin tuotteisiin. Sen jälkeen on vuorossa älypuhelimiin, tietokoneisiin, televisioihin ja äänentoistoon liittyvät koulutukset.

- Jokainen Campukselle osallistuva giganttilainen viettää messuilla kahdesta kolmeen päivää. Päiviin kuuluu muun muassa tuotekoulutuksia sekä myynti- ja palvelukoulutuksia. Lisäksi ohjelmassa on valmistajien edustajiin tutustumista ja tietysti yhteistä aikaa kollegoiden kanssa – iltajuhlia unohtamatta. Campus on meille vuoden tärkeimpiä tapahtumia ja se koetaan meillä todella antoisana mahdollisuutena oppia uutta, Sohlman toteaa.

Osana Campusta kaikki Gigantin myymäläpäälliköt ja myyntipäälliköt osallistuvat johdolle ja esimiehille tarkoitettuun kaksipäiväiseen Leadership gathering -tapahtumaan, joka huipentuu gaalaillalliseen ja vuoden parhaan Gigantti-myymälän palkitsemiseen.

- Campus on tärkeä osa meidän kulttuuriamme. Meillä pitkään töissä olleet saavat Campukselta uutta inspiraatiota ja uudet kollegamme aimo annoksen Gigantti-kulttuuria, Sohlman kuvailee.

Investointi henkilöstön koulutukseen on todettu ensiarvoisen tärkeäksi – mutta myös todistettu erilaisin mittauksin erittäin hyödylliseksi. Gigantin ja pohjoismaisen Elkjøp-konsernin henkilöstökyselyssä koulutukseen ja henkilökohtaiseen kehittymiseen liittyvät arvosanat ovat Pohjoismaiden parhaimmistoa.