”Fuusion seurauksena syntyy yksi Euroopan suurimmista maksupalvelujen tarjoajista”

Tanskalaislähtöinen Nets ja italialainen Nexi sulautuvat yhteen. ”Fuusio tulee vauhdittamaan eurooppalaisten maksujen digitalisointia” Nets kirjoittaa tiedotteessa.

Nets ja Nexi kertoivat myöhään sunnuntaina allekirjoittaneensa sitovan puitesopimuksen osakevaihdolla toteutettavasta sulautumisesta. Nexi jatkaa myös viime kuussa ilmoitettua sulautumista italialaisen SIA:n kanssa. Kun sulautumiset ovat valmiit, konserni on yksi Euroopan suurimmista PayTech-yrityksistä.

Tämä sulautuminen, joka seuraa ilmoitustamme fuusiosta SIA:n kanssa, luo johtavan eurooppalaisen maksamisen alan toimijan, jolla on mittakaava ja kyky palvella ja tukea asiakkaitamme ympäri Eurooppaa parhaalla mahdollisella tavalla, olivat he sitten kansalaisia tai kauppiaita, pankkeja tai yrityksiä, julkishallintoa tai muita toimijoita. Nexistä muodostuu johtava eurooppalainen toimija, jonka markkina-alue nelinkertaistuu kattamaan myös sellaisia alueita, joissa on merkittäviä kasvun mahdollisuuksia. Uusi konserni kattaa yli 25 maata ja se tulee toimimaan eurooppalaisen maksamisen digitalisaation moottorina. Olemme innoissamme yhdistäessämme voimamme Netsin huippulahjakkaiden työntekijöiden kanssa, jotka ovat onnistuneesti vieneet läpi yrityksen muutosprosessia. Uuden konsernin osaavilla ja innostuneilla ammattilaisilla on vahvat edellytykset edistää maksamisen alan innovaatiota koko Euroopassa vuosiksi eteenpäin, Nexin toimitusjohtaja Paolo Bertoluzzo sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Viimeisten kolmen vuoden aikana Nets on tehnyt merkittäviä investointeja uusien omistajiensa Hellman & Friedmanin johdolla ja ydinliiketoiminta on ollut nosteessa paitsi orgaanisesti, myös strategisten yrityskauppojen myötä.

Sulautuminen Nexin kanssa on tärkeä merkkipaalu Netsin matkalla kohti johtavaa asemaa eurooppalaisilla maksamisen markkinoilla. Toimittuamme pitkään paikallisesti Tanskassa, Norjassa ja sittemmin Suomessa ja Ruotsissa, olemme viime vuosina laajentuneet Euroopan laajuiseksi maksamisen alan konserniksi. Jatkuvan innovoinnin ja henkilöstömme upean työn ansiosta Netsillä on ollut merkittävä rooli kansainvälistyvän alamme kehityksessä ja yhä parempien ratkaisujen luomisessa asiakkaillemme ja kumppaneillemme. Olemme viimeksi laajentuneet Saksaan, Itävaltaan, Sveitsiin ja Puolaan – kaikki maita, joissa on merkittäviä kasvumahdollisuuksia. Pohjoismaat, Suomi mukaan luettuna, muodostavat jatkossakin merkittävän alueellisen keskuksen uuden konsernin sisällä, eikä vähiten osaamisemme vuoksi, jonka avulla olemme olleet mukana rakentamassa Euroopan digitalisoituneimpia yhteiskuntia, Netsin konsernijohtaja Bo Nilsson kertoo.

Uuden konsernin liikevaihdoksi arvioidaan noin 2,9 miljardia euroa vuodelle 2020 ja EBITDA on arviolta noin 1,5 miljardia euroa.