Ebay kieltää aikuisartikkelit – Playboy ja Playgirl säästetään

”Seksuaalinen aktiivisuus, seksuaalinen sisältö tai seksuaalisesti vihjaileva asento”.

Ebay.com on saanut merkittävästi huomiota kieltäessään uuden käytännön myötä periaatteessa kaiken aikuisille tarkoitetun materiaalin sivustolla. Uusi sääntö on saanut jonkun verran kritiikkiä ja useat mediat huomauttavat, että asia on hieman epäselvä.

Muutokset koskevat lähinnä USA:ta ja he ovat ilmoittaneet asiasta kaikille myyjille, joilla on tuotteita kategoriassa ”Adult Only”. Esimerkiksi Adult Only DVD:t & movies ja Adult Only Magazines. Koko joukko kategorioita poistetaan nyt kokonaan.

Ilmoitus

Olemme tarkastaneet aikuisartikkeleita koskevan käytäntömme. 15. kesäkuuta 2021 alkaen tuotteet, joissa on seksuaalista aktiivisuutta, seksuaalista sisältöä tai seksuaalisesti vihjailevia asentoja, on kielletty Ebay.comilla. Kaikki muu ”Adult Only” otsikon alla ei ole enää saatavana tässä kategoriassa. Eikä uusia listauksia sallita kategoriassa Adult Only, Ebay kirjoittaa myyjille.

Kiellettyä on ennen kaikkea kaikki alastomuus. Punaisena lankana on seksuaalinen ja alaston sisältö, mikä ei siis enää saa tilaa Ebay.comilla, mutta jolla on aikaisemmin ollut omat kategoriansa.

Syy muutokseen on kuitenkin hieman epäselvä, mikä on saanut monet reagoimaan asiaan.

Haluamme tehdä aikuistuotteiden saatavuuden mahdolliseksi niille, jotka haluavat niitä ostaa ja tekevät sen laillisesti samalla kun haluamme estää pääsyn näihin niiltä, jotka eivät halua tällaista nähdä tai ostaa näitä tuotteita.

Ebay sallii kuitenkin seksilelut joissakin kategorioissa ja tietyn alastoman taiteen. Samalla he listaavat joitakin poikkeuksia tuotteisiin.

Seuraavat ovat esimerkiksi lehdet ja kirjat, jotka eivät pääsääntöisesti sisällä seksuaalista sisältöä ja voidaan listata kategoriaan Magazines niin kauan, kun listaus ei näytä alastonkuvia: Playboy, Playgirl, Playguy, Mayfair, On Our Backs, Butt (magazine), Blue (magazine), Gayletter, Fantastic Men tai Penthouse.

Voit lukea uuden käytännön kokonaisuudessaan täältä.

Ilmoitus