Ebay haluaa PayPalin pois – lanseeraa oman maksupalvelun

Muutaman vuoden siirtoaika.

16 vuotta sitten Ebay osti maksuyhtiö PayPalin 1,5 miljardilla dollarilla. Yhtiöt kuuluivat yhteen 13 vuoden ajan, kunnes vuonna 2015 jakautuivat jälleen kahdeksi eri yhtiöksi.

Ilmoitus

Aikaisemmin tänä vuonna Ebay ilmoitti tehneensä sopimuksen hollantilaisen maksuyhtiö Adyenin kanssa, minkä johdosta PayPalin pörssiarvo laski hetkellisesti. Yhtiöillä on edelleen sopimus, mutta näyttää selvältä, että Ebay pyrkii pääsemään eroon PayPalista.

Nyt Tamebay ilmoittaa, että Ebay on kutsunut markkinapaikan myyjiä käyttämään Ebay Paymentsia PayPalin sijaan. Kyseessä on uusi maksupalvelu, jonka taustalla seisoo Adyen ja sen on määrä korvata aikanaan PayPal kokonaan.

Syyskuusta lähtien

Ebay houkuttelee pilottitestaukseen muun muassa halvemmilla siirtomaksuilla. Muita hyötyjä ovat nopeammat maksusuoritukset ja rahansiirtojen helpompi yleiskuva. Lisäksi jos vaihtaa Ebay Paymentsiin kaikki markkinapaikalla olevat ilmoitukset päivitetään automaattisesti.

Uuden maksuvälineen pilottitestit aloitetaan syyskuussa. Ebay on jo aikaisemmin ilmoittanut, että se olettaa useimpien myyjien käyttävän uutta maksuvälinettä vuonna 2021. Sopimus PayPalin kanssa ulottuu kuitenkin vuoteen 2023.