Columbia Road lanseerasi osakeohjelman henkilöstölle

Jopa 50 prosenttia henkilöstöstä omistajiksi.

Digitaalisen kaupan konsulttiyhtiö Columbia Road lanseerasi osakeannin, joka koskee koko henkilöstöä. Päätavoitteena on tarjota kaikille työntekijöille mahdollisuus päästä yrityksen omistajaksi. Puolet osallistui osakeohjelmaan, jonka ensimmäinen osakeanti järjestettiin syksyn 2019 aikana.

- Olemme erittäin tyytyväisiä osakeohjelman suosioon ja, että yrityksemme työntekijät haluavat sitoutua Columbia Roadiin pitkällä tähtäimellä. Meillä oli alusta saakka selkeä tavoite tarjota kaikille työntekijöille tasavertainen mahdollisuus ryhtyä omistajaksi, Columbia Roadin konserniliiketoimintaa johtava Managing Partner Sirkka-Liisa Rotinen kertoo.

Ilmoitus

Columbia Road halusi järjestää läpinäkyvän, tasavertaisen ja kaikille työntekijöille selkeän osakeohjelman. Ohjelma on jaettu kahteen osaan ja yleisen ohjelman osakkeet oli kaikkien työntekijöiden ostettavissa. Ohjelman toiseen osaan eli Partner-ohjelmaan työntekijät saivat halutessaan hakea mukaan. Lopullisen valinnan Partner-ohjelmaan hyväksytyistä teki kuitenkin yrityksen hallitus. Partner-ohjelmaan valittiin työntekijöitä kaikilta tasoilta ja erona yleiseen ohjelmaan oli se, että yritys auttoi tarvittaessa järjestämällä pankkilainan ostoon. Partner-ohjelman osakkailla on avainrooli yrityksen pitkän tähtäimen tavoitteiden saavuttamisessa.

- Minulla on vahva usko Columbia Roadin tulevaisuuteen, joten päätös sijoittaa yritykseen tuntui ilmiselvältä. Koen, että osakeohjelman taustalla on työntekijöiden sitouttamisen lisäksi aito halu jakaa yrityksen menestystä työntekijöille, ja siksi olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, Sonja Jaakkola, Managing Consultant, sanoo.

Osakeannin tuotot käytetään yrityksen kansainvälisen kasvun tukemiseksi. Futuricen tytäryhtiöllä Columbia Roadilla on lähes 100 työntekijää Helsingissä ja Tukholmassa. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa Posti, Marimekko, Orion, SAS ja Oura.