Budbeellä ennätysvuosi – Suomeen tulossa ehkä uusi terminaali

Kehitteillä uudet terminaalit nopeisiin toimituksiin - rakenteilla ehkä myös Helsinkiin ja Kööpenhaminaan.

Pandemia ja verkkokaupan kasvu ovat olleet mukavaa aikaa logistiikkayhtiöille eikä ruotsalainen start up Budbee ole tässä mikään poikkeus. Budbeen liikevaihto kasvoi viime vuonna 196 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja laskeutui 404 miljoonaan Ruotsin kruunuun eli noin 40 miljoonaan euroon. Asiasta raportoi Svenska Dagbladet, joka on saanut tilinpäätöksen käsiinsä.

Kasvamme markkinoita nopeammin ja teemme lisää ja lisää sopimuksia verkkokauppiaiden kanssa. Monet myös valitsevat meidät vaihtoehtona jo olemassa olevilla verkkokauppiailla, yhtiön toimitusjohtaja Fredrik Hamilton sanoo lehdelle.

Ilmoitus

Samalla myös tappiot kasvoivat ja olivat noin miinus 9 miljoonaa euroa (-90 MSEK) edellisvuoden noin 6,5 miljoonaan euroon (66 MSEK) verrattuna.

Liikevaihto Suomessa oli noin 1,9 miljoonaa euroa (18,5 MSEK) ja Tanskassa vähän vähemmän noin 1,5 miljoonaa euroa (14,5 MSEK). Suomen osalta muita maita jonkin verran vaisumman numeron ei kuitenkaan pidä antaa hämätä, sillä yhtiö on ollut täällä kovassa kasvussa heti alusta alkaen. Kasvua viime vuonna oli noin 213 prosenttia.

Hollannissa nettoliikevaihto harppasi noin 6,5 miljoonaan euroon (65 MSEK) edellisvuoden vajaasta 200 000 eurosta (1,8 MSEK). Svenska Dagbladetin mukaan yhtiö on kovassa kasvussa myös Belgiassa, jossa palvelu aloitettiin vasta kesällä.

Emme tule olemaan kannattavia koko vuoden osalta, vaikka olemmekin tänä päivänä kannattavia monilla markkinoilla. Syynä siihen on, että investoimme uusille markkinoille. Mutta suhteellinen tappio oli kuitenkin huomattavasti parempi ja aiomme vähentää tappioprosenttia myös tänä vuonna, Hamilton kommentoi.

Kuriiriyhtiö aikoo kehittää yhteistyössä kiinteistöyhtiö Evolvin kanssa uusia terminaaleja nopeampiin toimituksiin. Kyseessä on etabloituminen useaan eri paikkaan Ruotsissa, mutta terminaalit ovat todennäköisesti tulossa myös Helsinkiin ja Kööpenhaminaan.