Black Friday laski verkkokauppojen tuotteiden hintaa keskimäärin 16 prosentilla

Elektroniikka suosituin kategoria.

Ilmoitus

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan mukaan kahdeksan prosenttia verkkokauppojen tuotteista oli Black Fridaynä alennuksessa. Suosituimmaksi tuotteeksi nousi Sony Playstation 4 Pro -pelikonsoli. Black Friday kasvatti jälleen suosiotaan ja näkyi maksupalvelu Klarnassa 34 prosenttia suurempana kuin viime vuoden alennusmyyntipäivä.

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan datasta selviää, että eniten Black Friday -alennuksia etsittiin torstai-iltana kello 22.00–23.00, jolloin moni verkkokauppa julkaisi tarjouksensa. Alennuksien etsintä Black Fridayn puolella oli vilkkainta perjantai-aamuna kello 07.00–09.00 ja illalla kello 18.00–20.00.

Laajentumassa viikon mittaiseksi

- Hintaoppaan kävijämäärä oli kasvussa koko viikon ajan. Tämä osoittaa, että Black Friday on laajentumassa Suomessakin koko viikon mittaiseksi alennusviikoksi, sanoo Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett tiedotteessa.

Maksupalvelu Klarnan mukaan suosituin tuotekategoria oli elektroniikka. Alennuksia shoppailivat etenkin 26–35 -vuotiaat, jotka käyttivät Klarnan maksupalveluita eniten viime vuoden Black Fridayhin verrattuna.

- Hyvät tarjoukset ja edulliset hinnat eivät enää riitä, vaan lisäksi kuluttajat huomioivat verkkokaupan valinnassa myös maksamisen ja palautuksen sujuvuuden sekä tarjotut maksuvaihtoehdot, kertoo Klarna Suomen Vice President Jani Tyyni.

Playstation yllättäen suosituin tuote

Hintaoppaan mukaan Black Fridayn suosituimmat tuotekategoriat olivat matkapuhelimet, pelikonsolit ja kuulokkeet.

Yksittäisistä tuotteista suosituimmaksi nousi Sony Playstation 4 Pro 1TB -pelikonsoli. Toiseksi suosituin tuote oli JBL Charge 3 Bluetooth-kaiutin ja kolmanneksi suosituin Bose Quiet Comfort 35 II -langattomat kuulokkeet.

Hintaoppaan listaamista tuotteista kahdeksan prosenttia oli Black Fridaynä alennuksessa, ja keskimääräinen alennus oli 16 prosenttia. Keskimääräinen alennusprosentti jäi odotettua pienemmäksi, sen ollessa viime vuoden Black Fridaynä 25 prosenttia. Suurimmassa alennuksessa oli God of War PS4 -peli, jonka hinta laski 53 prosenttia edelliseen viikkoon verrattuna.

Ilmoitus

- Hintojen nousua nähtiin vähemmän kuin viime vuonna. Kun katsotaan sadan suosituimman tuotteen listaa, 15 prosentilla hinta nousi Black Fridaynä, Matinvesi-Bassett kertoo.

Hintaoppaan datan mukaan Black Fridayn suosituin verkkokauppa oli Gigantti. Toiseksi ylsi Verkkokauppa.com ja kolmanneksi Power.

Alennusmyynnit jatkuvat vielä maanantaina, Cyber Mondayna.

- Viime vuonna Cyber Monday oli kolme kertaa suurempi kuin normaali maanantai. Uskomme, että Cyber Monday kasvaa tänäkin vuonna entisestään, sanoo Matinvesi-Bassett.