Billie päätti jättimäisen 100 miljoonan dollarin investointikierroksen

Sijoittajien joukossa muun muassa maksujätti Klarna.

Klarna kertoi vähän aikaa sitten aloittavansa yhteistyön B2B-maksuihin erikoistuneen Billien kanssa ja integroi B2B-maksut omaan checkoutiinsa.

Billie kertoo puolestaan tänään päättäneensä juuri investointikierroksen, jonka loppusummaksi kertyi ennätykselliset 100 miljoonaa dollaria. Tämä on maailman tähän mennessä suurin B2B-alueen kierros BNPL-markkinoilla.

Ilmoitus

Billie on nyt 640 miljoonan dollarin arvoinen.

Sijoituskierrosta johti Dawn Capital. Uusina yhtiöön investoivat B2C-jätti Klarna sekä Tencent. Mukana olivat myös vanhat sijoittajat Crandum, Speedinvest, Picus ja GFC.

Billie kertoo asiasta tiedotteessa.

Osakerahoituksensa lisäksi Billie on turvannut 200 miljoonan dollarin kuukausittaiset jälleenrahoituslinjat. Pääoman antaa VVRB:n (Vereinigte Volksbank Raiffensenbank eG) johtama saksalaisten pankkien konsortio, johon osallistuvat Raisin Bank ja Varengold Bank.

B2B-investointiin erikoistuneena ja fintech fokuksessa olemme seuranneet Billietä ja sen kehitystä B2B BNPL-markkinoilla tarkkaan. Viimeisten vuosien aikana olemme rakentaneet luottamuksellisen suhteen Matthiaksen, Christianin ja Aigan kanssa, olemme vaikuttuneita heidän selkeästä visiosta, nopeasta kasvusta ja kokemuksesta, eikä vain B2B-maksujen osalta vaan myös laajemmassa riski- ja säätely-ympäristössä. Olemme varmoja, että he ovat hyvässä vauhdissa mullistamassa B2B-maksumarkkinoita ja olemme innoissamme voidessamme liittyä heidän joukkoonsa tulevalla matkalla, Josh Bell, Dawn Capitalin General Partner sanoo vapaasti suomennettuna.

Billie aikoo käyttää sijoituksen kansainväliseen laajentumiseen sekä teknisten integraatioiden kasvattamiseen Klarnan ja muiden strategisten partnereiden kanssa. Suunnitelmissa on niin ikään B2B BNPL-tuotteen, Billie Boostin, parantaminen. Siihen ollaan muun muassa lisäämässä tuotteita.

Billien yksi perustajista ja co-CEO Matthias Knecht muistuttaa, ettei maailmalla ole juurikaan B2B BNPL-tuotteiden toimittajia, jotka toimisivat kuten maksujätti Klarna B2C-myynnin alueella. Billie aikoo nyt kuroa umpeen tätä aukkoa.

Me olemme tunteneet Matthiaksen ja Billie-tiimin jo jonkin aikaa ja olemme vaikuttuneita heidän tehtävästään tarjota kitkattomia B2B-maksuja kauppiaille ja yrityksille kautta maailman. BNPL B2B:n osalta on edelleen lapsenkengissä - vaikka kysyntä ei ole koskaan ollut suurempi. Me olemme täällä ratkaisemassa ongelmaa ja tarjoamme tätä palvelua kauppiaspartnereillemme yhdessä Billien kanssa. Alleviivaamme tätä investoinnissa Billieen, Klarnan toimitusjohtaja Sebastian Siemiatkowski sanoo.

Ilmoitus