Baanalle avattiin pyöräilijöitä palveleva pakettiautomaatti

Pakettipiste avaa Helsingin Baanalle uuden automaatin ja korvaa pari jakeluautoa tavarapyörillä.

Helsingin pyöräreitti Baanalle nousee uusi lähijakeluhanke. Baanan viereen avataan tänään uudenlainen City HUB, pakettien lähijakelukeskus, jonne Pakettipiste sijoittaa uuden yhteiskäytössä olevan pakettiautomaatin.

Hanke, joka toteutetaan yhdessä logistiikkaoperaattoreiden ja Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Viriumin kanssa on eurooppalainen pilotti, mikä kestää vuoden loppuun saakka. Uusi hanke on toteutettu EU-rahoituksen avulla ja siinä kerätään kokemuksia pyöräjakelusta Euroopan laajuiseen käyttöön. Kokemuksia halutaan muun muassa automaatin sijainnista sekä uusista teknologioista ja löytävätkö pyöräilijät automaatille.

Ilmoitus

City HUB:in itsepalveluautomaatista voi hakea verkkokauppaostoksensa vuorokauden ympäri. Uusi palvelu suosii eritoten paikallisia verkkokauppiaita, joilla on click & collect-ostomahdollisuus.

Tuotamme hankkeessa verkko- ja vertaiskauppiaiden liiketoimintaa tukevia palvelukonsepteja. Erityisesti pienemmille verkkokaupoille suunnattu click & collect -palvelu on herättänyt kiinnostusta. Palvelua käyttävät kauppiaat voivat omatoimisesti tuoda lähetykset automaattiin, Pakettipisteen myyntijohtaja Erkki Vehman kertoo.

Pakettipiste kertoo edelleen, että Lähijakelukeskuksen tuloksista kerrotaan ensi vuoden alussa. Helsinki on hankkeessa mukana yksin, koska Hollannin Helmundin vastaava lähijakelukeskus joutui siirtämään sen avaamista pandemian vuoksi. Hankkeesta vastaa Euroopan suurin teknisen alan tutkimuslaitos, saksalainen Fraunhofer-instituutti ja mukana on muitakin kansainvälisiä yliopistoja ja instituutteja.

 

Keskustan päästöjä vähennetään pyörälähettien avulla

Ympäristö ja pienemmät hiilidioksipäästöt ovat nyt asioita, joiden eteen useimmat toimijat yrittävät tehdä jotain, niin myös Pakettipiste, joka korvaa Helsingissä pari jakeluautoa tavarapyörillä.

Kaksi päivittäistä jakeluautoreittiä korvataan ympäristöystävällisemmällä vaihtoehdolla. Tämä vähentää keskustan päästöjä ja tehostaa jakeluamme, Vehman sanoo.

Pakettipiste aikoo kerätä kokemuksia pyöräjakelusta ainakin vuoden vaihteeseen. Suomen kaltaisessa suurten vuodenaikojen vaihtelun maassa tarkoituksena on niin ikään kerätä kokemuksia säiden vaikutuksista pyörälähettien toimintaan, ja kerättyjen tietojen perusteella Pakettipiste aikoo harkita toiminnan laajentamista myös muihin kaupunkeihin.

Yhteistyökumppanina pyöräjakelussa on ekologiseen kuljetukseen erikoistunut kuljetusliike A2B.

Ilmoitus

 

Pyöräjakelu on tulevaisuutta

Pakettipiste kertoo, että pyöräjakelun laajentuminen tulevaisuudessa on todennäköistä.

Hankkeen päätyttyä käännämme katseen tulevaan ja mietimme mahdollisia uusia kaupunkeja pyöräjakeluun, Erkki Vehman kertoo.

Pakettipisteen tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu siirtyminen entistä ekologisempiin kuljetusvaihtoehtoihin ja yhteistyö A2B:n kanssa on alkusysäys.