Avaa toimipisteen Suomeen – käytettyjen IT-laitteiden kysyntää kasvaa

Kunnostettuja IT-laitteita 90 eri markkinoille – toimisto Helsingissä on ensimmäinen kotimaan ulkopuolella.

Ruotsalainen Inrego avaa toimiston Helsingissä ja kertoo, että sijoittuminen Suomen markkinoille on tärkeä ensimmäinen askel kansainvälisessä suursatsauksessa. Yhtiö avasi jo aiemmin tänä vuonna suomalaisen verkkokaupan.

Olemme huomanneet, että suomalaisten IT-ostajien kiinnostus kestävää kehitystä kohtaan kasvaa jatkuvasti. Uudelleenkäytettävien laitteiden markkinat ovat pohjimmiltaan globaalit markkinat, ja suuri osa liiketoiminnastamme tapahtuu jo nyt kansainvälisesti. Uuden askeleen ottaminen ja fyysisen toimipisteen perustaminen Suomeen tuntuu erittäin jännittävältä Inregon konsernijohtaja Jonas Carlsson sanoo.

Ilmoitus

Suomi on jo pitkään ollut meille tärkeä markkina-alue, joten tuntuu luonnolliselta ottaa tämän matkan ensimmäinen askel juuri siellä.

Inrego avaa ovensa Helsingissä syksyn aikana ja se tulee keskittymään käytettyjen IT-laitteiden kauppaan, ostamiseen ja myyntiin ITAD-markkinoilla. Suomen maajohtajana toimii Teemu Simola.

 

Kestävän kehityksen trendi vauhdittaa

Inrego kertoo, että ostamalla kunnostetun laptopin voi säästää noin 280 kg hiilidioksipäästöjä sen sijaan, että ostaisi uuden. Käytetty näyttö säästää hiilidioksidipäästöjä jopa 520 kg.

Oltuamme alalla 25 vuoden ajan voin todellakin sanoa, että olemme saaneet kasvaa ja kehittyä omaan tahtiimme ja että nyt olemme valmiita ottamaan seuraavan askeleen kansainvälisesti. Kiertotalous on tullut jäädäkseen, ja ilmastokysymyksessä tapahtuneen heräämisen jälkeen tuntuu erittäin toiveikkaalta, että niin monet ovat nyt tosissaan alkaneet tarkkailla IT-kulutustaan ja pohtia, miten voisivat vähentää ympäristövaikutustaan, Inregon perustaja Henrik Nilsson kertoo tiedotteessa.

Inrego on perustettu vuonna 1995 ja se on alansa johtaja Pohjoismaissa. Esimerkiksi vuonna 2019 se antoi uuden elämän yli 350 000 IT-tuotteelle. Yhtiö työllistää tällä hetkellä 190 henkilöä.