Audico ostaa osia Bright Groupista

Audiovisuaalisia ratkaisuja valmistava ja asentava Audico ostaa osia Bright Groupista.

Kauppaan kuuluu Bright Groupin asennukset, maahantuonti sekä varusteiden myynti Suomessa ja Ruotsissa. Uusi hankinta tuplaa Audicon liikevaihdon ja vahvistaa yrityksien osaamista ja markkinapaikkoja molemmissa maissa.

Hankinnan myötä vahvistamme osaamistamme merkittävästi ja voimme tarjota alan parhaat palvelut AV:n, kommunikaation ja esittelytekniikan ratkaisuissa. Myös palvelumme ja ylläpito vahvistuvat niin Suomessa kuin Ruotsissa ja voimme vastata paremmin asiakkaiden vaatimuksiin eri palveluissa, Audio Holding Oy:n toimitusjohtaja Harri Leiva sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Kaupan myötä Audicolle tulee kaksi yhtiötä Suomessa ja neljä Ruotsissa, jotka ovat Bright Sales & Installation Oy ja Intersonic Oy Suomessa sekä Bright Installation AB, Intersonic AB, Technovox AB och Bright Sales & Distribution AB Ruotsissa.

Yrityskauppa on askel Audicon kasvustrategiaa vahvistaa yrityksen markkina-asemaa ja laajentaa markkina-aluetta Pohjoismaissa. Sen lisäksi meillä on tarkoituksena lisätä Avec-äänihälytinsysteemin, jota itse kehitämme ja valmistamme, vientiä Ruotsiin ja muualle Pohjolaan, Harri Leiva kertoo.

Bright Groupin toimitusjohtaja Patrick Svensk näkee niin ikään kaupan hyödyt.

Yritykset kompensoivat hyvin toisiaan. Asiakkaille, yhteistyökumppaneille sekä henkilöstölle uudelleen organisaatiosta on hyötyä ja palvelut ja tuotteet tulevat ensiluokkaisiksi ja asiakaslähtöisiksi, hän toteaa.

Audico konsernin liikevaihto ennen kauppaa on noin 22 miljoonaa euroa. Bright Groupin liikevaihto vuonna 2019 oli 92 miljoonaa euroa.