Amazonin räjähdysmäinen kasvu – panostus kantaa hedelmää

On aivan markkinajohtajan kintereillä.

Kaikki alalla tietävät, että Royal Mail on suurin toimija Britanniassa. Mutta miten kauan? Pitney Bowes Parcel Shipping Index julkistettiin nimittäin tänään ja siitä selviää, että Royal Mail on menettänyt huomattavasti markkinaosuuksiaan.

Nyt heillä on 35 prosenttia, kolmen vuoden takaiseen 47 prosenttiin verrattuna. Ja jos luit otsikon kunnolla olet jo päätellyt ketkä ovat ahmimassa suurta palaa logistiikkakakusta, kyllä vain: Amazon. Vain kolmessa vuodessa he ovat purjehtineet toiseksi suurimmaksi toimijaksi brittien saarilla ja heidän markkinaosuutensa on 15 prosenttia. Kunnon kasvu seitsemästä prosentista, mikä heillä oli periodin alussa. Tästä raportoi Tamebay.

Ilmoitus

Amazonilla on ollut kunnon logistiikkapanostukset viimeisen vuoden aikana ja tämä näyttää kantaneen hedelmää.

Samanaikaisesti asia ei vaikuta olevan isompi ongelma kilpailijoille. Vaikka Royal Mail on menettänyt markkinaosuuksiaan, sen volyymit ovat kasvaneet kolmen vuoden takaisesta, sillä nyt lähetetään huomattavat määrät enemmän paketteja kuin aikaisemmin.

Muita suuria toimijoita, todella konsolidoiduilla markkinoilla Isossa-Britanniassa ovat Hermes 10 prosentilla, UPS kahdeksalla prosentilla ja DHL seitsemällä prosentilla, kun loput kakusta jakautuu muiden toimijoiden kanssa.