Amazon odotti tappiota – tuplasi tuloksen

”Erittäin epätavallinen neljännes.”

Jeff Bezos ilmoitti Q1-raportissa 2020, että sijoittajien täytyy odottaa tappioita vuoden toisen neljänneksen aikana. Tämä siksi, että odotettu neljän miljardin voitto menisi pandemiasta koituviin kuluihin.

Jos olet Amazonin osakkeenomistaja, niin sinun on ehkä parasta istua alas, sillä me emme ajattele mitään pientä. Normaaleissa olosuhteissa, Q2 aikana, olisimme odottaneet liiketulosta neljä miljardia dollaria tai enemmän. Mutta nämä eivät ole normaalit olosuhteet. Sen sijaan odotamme, että nämä neljä miljardia dollaria käytetään, ehkä jopa enemmän, Covidista tuleviin kuluihin, jotta saamme tuotteet asiakkaille ja henkilökunnan suojelemiseen, Jeff Bezos sanoi.

Ilmoitus

Nyt yhtiö vahvistaa laittaneensa yli neljä miljardia dollaria Covid-19-kuluihin toisella neljänneksellä. Verkkokauppias raportoi samalla 40 prosentin liikevaihdon kasvusta ja myynti tavoitti 88,9 miljardia dollaria toisella neljänneksellä.

Liiketulos sitten. Kyllä vain, se kasvoi miltei puolella 5,8 miljardiin dollariin, verrattuna edellisvuoden 3,1 miljardiin samalla ajalla.

Amazon ei silti pistä kaikkea omaan taskuun vaan ilmoittaa, että puolen miljardin bonus menee työntekijöille ja toimituskumppaneille.

Tämä oli taas erittäin epätavallinen neljännes enkä olisi voinut olla ylpeämpi ja kiitollisempi työntekijöistämme kaikkialla maailmalla, Bezos kommentoi Q2 tuloksen yhteydessä.