Amazon nappasi tv-oikeudet – lähettää Englannin Valioliigaa syksystä 2019 alkaen

Ottelut Prime-palvelun tilaajille ilmaiseksi.

Ilmoitus

Verkkokauppajkätti Amazon laajentaa toimintaansa. Viime viikolla se hankki tv-oikeudet Valioliigan 20 otteluun kaudessa syksystä 2019 alkaen kolmeksi vuodeksi.Ottelut tulevat näkymään Amazonin palvelussa vain Britanniassa, jossa Amazonin Prime-palvelun tilaajat voivat katsoa pelit ilmiseksi. Britanniassa Prime-palvelu maksaa 7,99 puntaa kuukaudessa.

Näyttää 40 ottelua joulukuussa

Amazonin hankkima tv-okeus sisältää 20 ottelun pakettin.  Verkkokauppajätti näyttää joulukuussa 2019 arkikierroksen kaikki 10 ottelua sekä tapaninpäivän kierroksen kaikki 10 ottelua. Amazon on lisännyt viime vuosina muutenkin urheilutarjontaansa hankkimalla muun muassa Yhdysvaltojen avoimen tennisturnauksen tv-oikeudet.

Iso-Britanniassa Valioliigan tv-oikeudet ovat kausilla 2019–2022 kolmella yhtiöllä. Suurin paketti on Skysportsilla, joka on maksanut 112 ottelun lähetysoikeuksista lähes neljä miljardia euroa. BT Sportin 52 ottelun paketti puolestaan maksoi yli miljardi euroa.

Valioliigan tv-oikeudet ensi kaudella ovat Suomessa edelleen Viasatilla, mutta kaudesta 2019–2020 alkaen sopimuksia ei ole vielä tehty.