Amazon murskaamassa ammattiyhdistysorganisaation – työntekijät äänestävät ei

”Systeemimme on hajalla.”

Vaikka kysymyksessä onkin vain 3000 ääntä, tuloksen laskemiseen menee aikaa. Äänestyksen viimeinen päivä oli tiistaina viime viikolla ja vasta nyt on saatu ennakkoääniä mahdollisesti historiallisesta äänestyksestä.

Kyseessä on siis potentiaalinen ensimmäinen ammattiyhdistysjärjestö Amazonilla USA:ssa, jossa työntekijät ovat yrittäneet organisoitua ja äänestäneet ammattiyhdistyksestä. Tämä tapahtuu Amazonin varastolla Bessemerissä, Alabamassa, USA:ssa.

Ilmoitus

Näyttää kuitenkin siltä, että Amazonin työntekijät ovat tyytyväisiä myös ilman ammattiyhdistystä. Tai sitten Amazonin propaganda tätä vastaan on toiminut hyvin. Kuinka tahansa, niin nyt useat mediat raportoivat, että äänestyksen tulos viittaa vahvaan kielteiseen päätökseen: ei.

1100 varastotyöntekijää on äänestänyt vastaan ja 463 on äänestänyt ammattiyhdistyksen puolesta. Jäljellä on siis noin puolet äänistä ja siitäkin huolimatta tämä on vahvasti eihin päin ja Amazon on jälleen kerran onnistunut välttämään ammatillisen järjestäytymisen varastollaan USA:ssa.

Systeemimme on hajalla ja Amazon hyväksikäyttää meitä täysillä. Tulemme vaatimaan, että työvaliokunta pitää Amazonia vastuullisena heidän laittomaan ja äärimmäiseen käytökseensä kampanjan aikana, Stuart Appelbaum, ammattiyhdistys RWDSU:n toimitusjohtaja sanoo julkilausumassa.

Äänten laskennan on tarkoitus jatkua tänään, perjantaina, mutta Amazon on ilmeisestikin kyseenalaistanut jo satoja ääniä, kuten myös ammattiyhdistysliike. Virallinen tulos saattaa siis siitäkin huolimatta viipyä, vaikka äänten laskenta olisi saatu päätökseen, koska asiaa selvitetään kiisteltyjen äänien osalta.