Amazon joutui taas hankaluuksiin – pysäyttää kilpailijoiden ilmoitukset

Amazon menee omilla säännöillä?

Ilmoittelu samalla kun kilpailijoiden tuotemerkeistä tehdään hakuja on erittäin tavallista verkkokauppamaailmassa ja tätä tapahtuu myös Amazonin alustalla. Esimerkiksi kun vastaperustettu yritys x haluaa kilpailla jo etabloituneiden tuotemerkkien kanssa, niin silloin pidetään huoli siitä, että on itse näkyvillä, kun asiakkaat etsivät kilpailijan tuotteita.

Nyt Wall Street Journal raportoi, ettei Amazon kuitenkaan halua toimia samojen sääntöjen mukaan kuin muut. Heidän tutkimuksensa mukaan, kun he ovat puhuneet Amazonin työntekijöiden ja kilpailevien yritysten kanssa, verkkokauppajätti rajoittaa ilmoitusmahdollisuuksia silloin kun haussa on heidän omat tuotemerkkinsä.

Ilmoitus

Esimerkkinä on Amazonin Fire TV, Echo Show ja Ring Doorbell. Jos myyt näiden kilpailevaa tuotetta ja haluat näkyä tuotemerkkihaussa, niin tulet törmäämään partioon. Wall Street Journalin mukaan Amazon joskus jopa kokonaan kieltää kilpailevan tuotteen myynnin, joten siinä valossa asia ei kuulosta mahdottomalta.

Raportti on jatkoa Wall Street Journalin aiemmille tutkimuksille, joissa he ovat muun muassa paljastaneet kuinka Amazon on kopioinut kolmannen osapuolen myyjien tuotteita.