Amazon avasi uuden kassattoman liikkeen

Amazon Go Grocery on suurempi versio kassattomista Amazon Go-liikkeistä.

Amazonilla on jo parisenkymmentä ns. Amazon Go-liikettä, joihin asiakas vain kävelee sisään, valitsee tavarat ja poistuu liikkeestä. Tietokoneet, kamerat ja AI rekisteröivät, mitä asiakas poimii mukaansa. Ensimmäinen liike avattiin vuonna 2018 ja sen jälkeen on spekuloitu voisiko mahdollisuutta käyttää myös suuremmassa konseptissa. Tähänastiset liikkeet ovat nimittäin verrattain pieniä.

Amazon avasi alkuviikosta uudentyypin kassattoman liikkeen, joka kantaa nimeä Amazon Go Grocery. Liike on Amazonin kotikaupungissa Seattlessa ja se on kooltaan viisi kertaa Amazon Go-liikkeen kokoinen.

Ilmoitus

The Verge sai vierailla liikkeessä ennen sen avaamista ja heidän mukaansa se on kuten Amazon Go, mutta isompi. Myös tuotteita on huomattavasti suurempi valikoima. Amazon on poiminut uuteen liikkeeseen muun muassa useita tuotteita päivittäistavaraketjultaan Whole Foods. Amazon Go Grocery panostaa tosin halvempaan valikoimaan kuin Whole Foods.

Uusi liike on kooltaa noin 1000 neliömetriä. Laajentumissuunnitelmia heillä ei vielä ole vaan konsepti on kokeiluvaiheessa, mutta pitkällä juoksulla kysyntä määrää tavallisesti tarjonnan.