Amazon avaa suurella todennäköisyydellä Ruotsissa tänä vuonna

Asia on muiden Pohjoismaiden osalta hämärän peitossa.

Amazonilla on käynnissä hanke kääntää yrityksen saksankielinen sivusto ruotsiksi. Siitä tuskin on enää kenelläkään epäilyksiä, sillä yhtiö on hakenut niin kielenkääntäjiä kuin henkilöitä avainasemiin naapurimaassa. Amazon on niin ikään aloittanut ruotsalaisyritysten värväämisen kauppapaikalle.

Ehandelin sisarsivusto sai käsiinsä muutamia verkkokauppiaita, joihin verkkojätti on ollut yhteydessä. Heille on soitettu Amazonin kasvutiimistä Luxemburgista.

Ilmoitus

Kaikkien verkkokauppiaiden mielestä sanoma on ollut selkeä: Amazon.se-sivusto on totta vielä tämän vuoden aikana. Tarkkaa lanseerauspäivämäärää ei ole kuitenkaan vielä annettu.

 

Verkkokauppiaat eurooppalaisille markkinoille

Yksi houkutin verkkokauppiaiden mukaan saamiseksi tähän veneeseen on ollut kasvu Euroopassa ja tarkemmin sanoen Britanniassa ja Saksassa eli kaksilla markkinoilla, joissa Amazonilla on keskeinen rooli.

Kaikki verkkokauppiaat, joihin Ehandelin sisarsivusto on ollut yhteydessä, aikoivat lähteä mukaan markkinapaikalle. Sen sijaan, miten he aikoivat hyödyntää Amazonin myyntialustaa, vaihteli kauppiaasta riippuen. Jotkut halusivat hyödyntää Amazonin logistiikkaa, kun toiset näkivät sivuston lisämarkkinapaikkana ja aikoivat hoitaa logistiikan ja varastoinnin itse.

Useimmat ovat sitä mieltä, että Amazon tulee tarjoamaan Fullfillment-palvelunsa myös Ruotsissa ja varaston sijainnista on niin ikään spekuloitu medioissa.

 

Muut Pohjoismaat sitten?

Amazon on hakenut, kuten Ehandel kertoi jo aikaisemmin, henkilökuntaa, joilla on ”kokemusta pohjoismaalaisesta verkkokaupasta”. Se mitä muihin Pohjoismaihin tulee nyt, jää kuitenkin hieman pimentoon, sillä naapurimaan verkkokauppiaita on houkuteltu markkinapaikalle tavoittaakseen kotimaisten markkinoiden lisäksi nimenomaan atraktiiviset markkinat väkiluvultaan suurissa Euroopan maissa Saksassa ja Britanniassa.

Ilmoitus