Amazon aikoo pelastaa yli 300 miljoonaa tuotetta vuodessa ”löytönurkan” avulla

Tuotteille aiotaan löytää uudet omistajat eikä niistä tule jätettä.

Kesäkuussa kerrottiin, että Amazon heittää menemään miljoonia täysin toimivia tuotteita. Tutkinnan teki brittiläinen tv-kanava ITV, joka näytti kuinka lastipalleittain joskus melkein uusiakin tavaroita tuhottiin vain siksi, ettei verkkokauppias tiennyt mitä niiden kanssa tekisi. ”Hyvän” viikon aikana Iso-Britanniassa tuhottiin jopa 124 000 tuotetta.

Eikä aikaakaan, kun tämä nosti karvat pystyyn yhden jos toisenkin kohdalla ja nyt Amazon aikoo kehittää uuden systeemin, mikä vähentää hävikkiä. Systeemi muistuttaa paljon samaa mikä on jo olemassa Pohjoismaissa monilla verkkokauppiailla, sillä meillä on melko vahva palautusoikeus.

Ilmoitus

Amazonin uuden ohjelman nimi on ”Grade and Resell” Isossa-Britanniassa. Ohjelma otetaan käyttöön myös USA:ssa lyhyen ajan sisällä ja ensi vuonna se lanseerataan Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa. Myös Amazon vaikuttaa tajunneen, ettei toimivien tavaroiden heittäminen ole erityisen hyvä idea, ei ympäristön eikä heidän oman maineensa puolesta.

 

Mikä sitten on Grade and Resell? Tätä kutsutaan meillä suurinpiirtein löytönurkaksi tai outletiksi ja Amazonin ohjelman kautta voi myydä palautuksia ja käytettyjä tavaroita. Siinä on eri tasoja ja tuotteet voi merkitä joko “Like New”, ”Very Good”, “Good” tai “Acceptable”.

Grade and Resellin lisäksi Amazon aikoo myös helpottaa kolmannen osapuolen myyjiä myymään heidän ylijäämävarastonsa tai palautuksia muille jälleenmyyjille tai Amazonin erityisesti valitsemille partnereille.

Nämä uudet ohjelmat ovat esimerkkejä niistä askelista, joita teemme varmistaaksemme, että tuotteet, joita myydään Amazonilla – meidän tai pienyrittäjäpartneriemme kautta – menevät hyvään käyttöön eikä niistä tule roskaa, Amazon kirjoittaa.

Jo aikaisemmin on ollut mahdollista merkitä tuotteita hyväntekeväisyyteen annettavaksi, eri käyttötarkoituksiin, mutta ITV:n tutkinta osoittaa, että useammat tuotteet menivät hävitettäväksi kuin hyväntekeväisyyteen. Tarvitaan siis useampia kanavia päästä eroon näistä tuotteista ja siihen Amazon toivoo löytävänsä ratkaisun uuden ohjelman kautta.

Kun tämä on täysin toiminnassa, niin odotamme, että ohjelman kautta annetaan uusi elämä yli 300 miljoonalle tuotteelle vuodessa, Amazon sanoo julkilausumassa.

Ilmoitus