11 miljoonaa käyttäjää samaan lompakkoon

MobilePay, Pivo ja Vipps aikovat yhdistyä Euroopan suurimmaksi.

Mobiilimaksaminen on noussut suureen suosioon samanaikaisesti kun verkkokauppa kasvaa. Se on merkinnyt huimaa kasvua Tanskassa ja Suomessa käytössä olevalle MobilePaylle, suomalaiselle Pivolle ja norjalaiselle Vippsille. Osapuolet ilmoittavat tänään sopineensa näiden kolmen mobiililompakon yhdistämisestä tarjotakseen entistä parempia ratkaisuja käyttäjilleen Pohjoismaissa sekä tullakseen kilpailukykyisemmiksi Euroopan maksumarkkinoilla.

Tämä luo paljon vahvemman lähtökohdan antaa asiakkaillemme enemmän ja vielä parempia ratkaisuja nopeammin. Meillä on selkeä kunnianhimo, jotta käyttäjät voivat maksaa valtioiden rajojen yli lompakollaan Pohjoismaissa, MobilePayn toimitusjohtaja Claus Bunkenborg sanoo.

Ilmoitus

Käteisvarattomien maksujen kysyntä on kasvanut voimakkaasti useita vuosia ja maailmanlaajuinen pandemia vahvisti kehitystä entisestään. Uusi yritys hyötyy kolmen mobiilialustan parhaista ratkaisuista ja asettaa ne kaikkien käyttäjien, käyttäjäsivustojen ja kumppanien saataville yhdellä yhteisellä alustalla. Yhtiö aikoo myös jatkaa investointeja verkkokaupan ratkaisuihin vastaamaan pohjoismaisten verkkokauppojen korkeisiin odotuksiin parhaista maksuratkaisuista, Harri Nummela, vähittäispankkitoiminnan johtaja OP Ryhmästä sanoo vapaasti suomennettuna Vippsin tiedotteessa.

Vippsin toimitusjohtaja Rune Garborg on myös uuden yrityksen johtaja. Kaikki osapuolet ovat edustettuina hallituksessa. Uuden yrityksen pääkonttori on Oslossa, ja Norjan viranomaiset säätelevät sitä. Fuusion seurauksena ei tapahdu irtisanomisia.

Uusi yhteinen lompakko kokoaa 11 miljoonaa käyttäjää, reilut 700 miljoonaa vuosittaista maksutapahtumaa ja 330 000 verkkokauppaa samaan paikkaan kautta Suomen, Tanskan ja Norjan.

Vipps omistaisi 65 prosenttia uudesta yhtiöstä, Danske Bank 25 prosenttia ja OP Financial Group 10 prosenttia. Sulautuminen edellyttää asianomaisten sääntelyviranomaisten, kuten Euroopan komission, hyväksyntää.