Zalandon vastuullisuustyö jatkuu käytetyn muodin kategorialla

Asiakkaat voivat pian myydä ja ostaa sivustolla.

Zalando on rummuttanut vastuullisuustyöllä jo jonkin aikaa. Viime vuoden aikana yritys lansererasi aloitteensa do.More ja vastikään esittelyssä oli yrityksen kevät- ja kesämallisto, jonka materiaalit ovat entistä vastuullisempia.

Muotijätti esitteli eilen viime vuoden tilinpäätöstään ja kertoi samalla myös tulevaisuuden suunnitelmista – yksi niistä on pian avattava uusi kategoria ”Pre-Owned”. Zalando avaa käytetyn muodin kategorian, jossa asiakkailla on mahdollisuus ostaa ja myydä käytettyä muotia.

Ilmoitus

Miten se sitten toimii? Asiakas lähettää vaatteet tai muuta muotiin liittyvää Zalandolle, joka tarkastaa ja parantelee niitä ennen kuin ne laitetaan myyntiin yhtiön sivustolle. Asiakas saa lähettämistään tuotteista pisteitä, joilla hän voi tehdä ostoksia Zalandolla.

Pre-owned-kategorian tuotteiden myynti on muutoin melko samanlaista kuin Zalandolla ostaminen. Kuljetus, maksut ja kaupan muut osat toimivat, kuten muutkin ostot. Second hand-tuotteita voi niin ikään etsiä haulla ja siinäkään se ei poikkea Zalandon muusta tarjonnasta.

Zalandon tuotemuotoilun johtaja Anne Pascual kertoo, että tämän kaltaista helppoa ja mukavaa kategoriaa on kaivattu second hand-myynnin alalla.

Zalando kertoo edelleen erillisessä tiedotteessa, että uusi kategoria lanseerataan syksyllä Saksassa, jossa se tulee löytymään kolmessa eri kategoriassa: naiset, miehet ja lapset. Uusi kategoria tulee löytymään samasta paikasta kuin kaikki muutkin.

 

Second handin suosio kasvaa

Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat jo pitkään olleet nouseva trendi ja muotijätti haluaa nyt vastata myös tähän kysyntään.

Anne Pascual kertoo edelleen, että trendejä on seurattava, mutta kysymys on myös siitä, että Zalandolle saadaan lisättyä uusi ulottuvuus – tulla muodin lähtökohdaksi kaikille.

Näemme, että erityisesti nuoret kuluttajat ostavat mielellään second hand-tuotteita ja tiedämme tutkimuksista, että yhä useammat asiakkaat haluavat ostaa ainoastaan second hand-tuotteita, toimitusjohtaja Rubin Ritter sanoi Zalandon eilen pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Ilmoitus