Zalandon varastolle Ruotsissa rankkaa kritiikkiä: ”Olemme aloittaneet tutkinnan”

”Ottaa viimeisten aikojen kritiikin suurella vakavuudella”.

Ruotsin Työläisten Keskusorganisaatio, Sveriges Arbetares Centralorganisation, SAC, on tuonut esiin rankkaa kritiikkiä Zalandon Ruotsin Brunnassa sijaitsevaa varastoa kohtaan. Brunna sijaitsee Tukholman ulkopuolella. Työntekjät kertoivat jo vuoden 2019 lopulla mediassa työolosuhteista, joita he kritisoivat ja nyt SAC kertoo, että varaston työntekijät vaativat omaa työehtosopimusta.

Lähes kaksi vuotta Aftonbladetissa olleen artikkelin jälkeen työolosuhteet eivät ole parantuneet, pikemminkin päinvastoin. Työpaikalla ei ole työsuojeluvaltuutettua. Tämän aikana ZADS (ammattiyhdistysklubi Zalandon tietylle henkilökunnalle) on jatkuvasti nostanut esiin epäsuotuisia olosuhteita neuvotteluissa ja vaatinut toimenpiteitä korjatakseen työympäristöongelmia, kuten häirintää, stressiä ja kulumisesta tulleita vammoja. ZADS on tänä aikana puolustanut neljää ammattiyhdistyksessä aktiivisesti toimineen irtisanomista. Näissä irtisanomisissa ei ole ollut mitään asiaperäistä syytä, SAC kirjoittaa lehdistötiedotteessa.

Ilmoitus

Heinäkuun alussa tänä vuonna muutamat henkilökunnasta kertoivat puolestaan Expressenin haastattelussa työolosuhteista varastolla, joita he kutsuvat ”moderniksi orjuudeksi”. Zalando on nyt vastannut kritiikkiin.

Zalandolle on erittäin tärkeää tarjota työntekijöille hyvät ja turvalliset työolosuhteet. Tämä koskee niin omia työntekijöitä kuin partneriyritysten työntekijöitä. Otamme viimeisten aikojen kritiikin suurella vakavuudella ja olemme aloittaneet tutkinnan yhdessä Ingram Micron kanssa, joka vetää Brunnan logistiikkakeskusta, yhtiä kirjoittaa lehdistötiedotteessa.

Verkkokauppias sanoo tekevänsä säännöllisiä kontrolleja taatakseen, että Zalandon standardeja noudatetaan kaikissa logistiikkakeskuksissa.

Jos saamme viitteitä, että sovittuja sosiaalisia normeja ei noudateta, aloitamme heti tutkinnan. Meidän tavoitteenamme on löytää ratkaisut, jotka ovat meidän oman ja yhteistyökumppaneidemme työntekijöiden parhaaksi sekä teemme toimenpiteitä taataksemme tämän pitkällä juoksulla.