Zalandon panostus kiertotalouteen saa lisäpotkua – liittyy Ellen MacArthur-säätiöön

”Linjassa kiertotalouden periaatteiden soveltamisen ja tavoitteen pidentää vähintään 50 miljoonaan tuotteen ikää vuoteen 2023 mennessä kanssa.”

Brittiläisen Ellen MacArthur-säätiön tavoitteena on nopeuttaa maailmanlaajuista siirtymistä kiertotalouteen, mikä perustuu kolmeen asiaan: jätteen ja saasteiden minimointiin, tuotteiden ja materiaalien uudelleenkäyttöön sekä luonnollisten järjestelmien uudistamiseen.

Visiomme on olla kestävä muotialusta, jolla on nettopositiivinen vaikutus ihmisiin ja maapalloon. Euroopan johtavana muodin ja elämäntavan alustana teemme yhteistyötä alamme kanssa muutoksen ajamiseksi ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Liittymällä Ellen MacArthur -säätiön verkostoon voimme tehdä läheisempää yhteistyötä kiertotalouden asiantuntijoiden ja eri alojen organisaatioiden kanssa. Zalando myötävaikuttaa säätiön jäsenenä kyvyllään skaalata ideoita, teknisellä osaamisellaan sekä yli 3000 tuotemerkin ja yli 35 miljoonan asiakkaan saavutettavuudella. Uskomme, että voimme yhdessä saada aikaan muutosta, Zalandon Head of Circularity, Laura Coppen sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Ellen MacArthur -säätiössä ollaan tyytyväisiä muotijätin mukaan liittymisestä.

Kiihdyttääkseen muodin kiertotaloutta, Zalando on sitoutunut soveltamaan kiertotalouden periaatteita ja käytäntöjä sekä pidentämään vähintään 50 miljoonan tuotteen käyttöikää vuoteen 2023 mennessä. Toivomme, että voimme tehostaa tätä matkaa auttamalla alustaa hyödyntämään yhteistyöverkostoamme, Joe Murphy, säätiön Network Lead sanoo.

Jäsenyys on osa do.MORE-ohjelmaa, jonka Zalando käynnisti vuoden 2019 lopulla. Sen jälkeen muotijätti on tehnyt useita uudistuksia, jotka vievät heitä eteenpäin kestävän kehityksen tiellä, kuten digitaalisen Zircle-sovelluksen sekä lisäämällä vuonna 2020 valikoimaan uuden Pre-owned-kategorian.

Zalando kertoo niin ikään tukevansa startupeja, jotka työskentelevät innovatiivisella tavalla kestävämmän muotiteollisuuden hyväksi. Toinen painopiste on kestävä paketointi ja yhtiön tavoitteena on minimoida paketointijätteet vuoteen 2023 mennessä sekä poistaa kertakäyttömuovit. Zalandon paketit on jo nyt tehty 100-prosenttisesti kierrätyspahvista.