Zalando vahvistaa maksuturvallisuutta

Euroopan Unionissa astuu 14. syyskuuta voimaan niin kutsuttu SCA (Strong Customer Authetification). Vaatejätti Zalando on ensimmäisten joukossa ottamassa uuden direktiivin käyttöönsä.

 

Ilmoitus

Zalandon 27 miljoonalle asiakkaalle tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että maksuista tulee entistä turvallisempia.

SCA merkitsee lyhyesti, että asiakkaan on vahvistettava onlineostonsa kahdessa eri asteessa. Tämä on voimassa koko Euroopan Unionin alueella ja on osa PSD2-direktiiviä (Payment Services Directive).

Uusien sääntöjen mukaan onlineliikkeellä on oltava kaksiasteinen vahvistus asiakkaan tehdessä oston liikkeen kotisivulla. Tarkoituksena on suojata onlinehuijauksilta verkkokaupan lisääntyessä.

- Fokus asiakkaissa yhdistettynä tekniikan ja nopeuden kanssa on meidän DNA:mme. Iloitsemme, että olemme ensimmäisten joukossa onnistuneet toteuttamaan SCA:n yhdessä Adyen kanssa, Zalando maksujen toimitusjohtaja Kai-Uwe Mokros (kuvassa) sanoo.

Maksut tehdään päivitetyn 3D Securen avulla.

Uusien säännösten mukaan maksujen on niinikään oltava aiempaa enemmän matkapuhelimeen sopeutettuja.

 

Zalandon yhteistyökumppani, maksuyritys Adyen, iloitsee yhteistyöstä.

Ilmoitus

- Olemme iloisia, että voimme tehdä töitä Zalandon kanssa, koska sillä on uraauurtava merkitys, mitä tulee vahvaan asiakastunnistuksen toteuttamiseen. Zalandolle ja Adyenille suurin prioriteetti on, että asiakkaat voivat maksaa turvallisesti netissä ja että ostoskokemus on positiivinen, Adyen edustaja Alexa von Bismark sanoo.

Adyen tekemän tutkimuksen mukaan ainoastaan 23% pohjoismaisista yrityksista on valmistautunut uusiin sääntöihin ja ovat Saksaa, Espanjaa, Italiaa ja Ranskaa jäljessä asian kanssa.

 

Sormenjälkitunnistus tulee mahdolliseksi

Asiakkaille EU-direktiivi PSD2 tarkoittaa sitä, että maksuprosessissa on useampia asteita ennen kuin se on viety loppuun. Vahvistus tapahtuu vähintää kaksiasteisesti.

Kortilla maksettaessa korttitiedot syötetään tavallisesti. Sen jälkeen varmistus voi tapahtua kolmella eri tavalla: sormenjäljellä, salasanalla tai matkapuhelimeen lähetettävän koodin avulla.

Sormenjälkitunnistus toimii asiakkaan pankkisovelluksen kautta.