Zalando tekee 5300 koronatestiä viikossa: ”Perustuu tilastomalliin”

”Haluamme pysäyttää mahdollisen tartuntaketjun niin aikaisin kuin mahdollista”.

Jotta Zalandon työntekijät, jotka eivät voi tehdä kotoa käsin töitä, voivat tuntea olonsa turvalliseksi, yhtiö tekee säännöllisesti covid-19-testejä. Tähän mennessä Zalandolla on tehty yli 60 000 testiä, jotka ovat ilmaisia ja vapaaehtoisia sitten kesän 2020.

Aluksi tarjosimme vasta-ainetestejä ja PCR-testejä kaikille työntekijöille, jotka työskentelevät logistiikkakeskuksissa ja valokuvastudiossamme. Mutta kun antigeenitestit hyväksyttiin viranomaisten toimesta syksyllä, aloimme tarjota niitä, Daniel Behlert, Zalandon logistiikkapäällikkö sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Hän painottaa kuitenkin, että työntekijöiden on pidettävä maskeja, etäisyyttä ja noudatettava hygieniasuosituksia.

Useat työntekijät haluavat testata itsensä, mistä olemme iloisia. Se on yksinkertainen tapa lisätä työntekijöidemme ja heidän perheidensä turvallisuutta.

Saksan logistiikkakeskuksessamme työskentelee noin 7000 työntekijää ja siellä on tehty yli 60 000 testiä. Tällä hetkellä antigeenitestejä tehdään noin 5300 viikossa.

Niiden tulos tulee 15-20 minuutissa. Jos tulos on positiivinen, sen vahvistamiseksi tehdään heti PCR-testi.

Tulemme jatkossakin tarjoamaan ilmaista ja vapaaehtoista testausta, koska kustannus ja vaiva ovat todella sen arvoiset. Sitä paitsi Zalandolla on Berliinin tietosuojavaltuutetun hyväksymä tiimi, joka rakentaa tilastomallia, joka voi ennustaa covid-19 tartunnan mahdollisuuden Zalandolla. Toivomme, että se auttaa meitä työskentelemään entistä tietoisemmin, jotta voimme pysäyttää mahdollisen tartuntaketjun niin aikaisin kuin mahdollista.