Zalando sijoittaa Infinited Fiber Companyyn

Rahoitus käytetään Suomeen rakennettavan lippulaivatehdashankkeen valmisteluun ja pilottituotannon kasvattamiseen.

Muotijätti Zalando kertoo tänään sijoittavansa suomalaiseen Infinited Fiber Companyyn. Sijoitus täydentää H&M Groupin johtamaa rahoituskierrosta, johon ovat osallistuneet myös Adidas ja BESTSELLERin sijoitusyhtiö FWD A/S. Zalando kertoo asiasta tiedotteessa.

Infinited Fiber Company on rakentamassa Suomeen uutta lippulaivatehdasta ja sijoitus käytetään muun muassa tehdashankkeen valmistelujen edistämiseksi.

Ilmoitus

Infinited Fiber Company tekee selluloosapohjaisesta materiaalista, kuten puuvillapitoisesta tekstiilijätteestä Infinna™a kierrätettyä tekstiilikuitua, mikä tuntuu ja näyttää yhtä luonnolliselta kuin tavallinen puuvilla. Infinna™a, on biologisesti hajoavaa eikä se sisällä mikromuoveja. Siitä valmistetut vaatteet voidaan kierrättää elinkaarensa päätteeksi uudestaan.

Yhtiöt kirjoittavat nyt aiesopimuksen, jonka mukaan Zalando toimittaa raaka-aineita Infinited Fiber Companylle ja käyttää kierrätettyä Infinna™a-kuitua omaan tuotantoonsa.

On ilo toivottaa Zalando tervetulleeksi osakkeenomistajiemme joukkoon uutena strategisena sijoittajana. Zalandon sitoutuminen on vahva osoitus muotialan vakaasta uskosta innovaatioomme. Zalandon laaja tarjonta ja kierrätykseen liittyvät aloitteet ovat hyvä pohja yhteistyömme syventämiselle ja lippulaivatehtaamme raaka-aine saatavuuden turvaamiseksi, Infinited Fiber Companyn perustajajäsen ja toimitusjohtaja Petri Alava sanoo Zalandon tiedotteessa.

Zalandon tavoitteena on olla täysin kiertotalouden periaatteiden mukaisesti toimiva yritys.

Tällä hetkellä vain yksi prosentti uusista tekstiileistä on tehty kierrätetystä tekstiilijätteestä. Sijoittamalla Infinited Fiber Companyyn, käynnistämme yhteistyön kierrätysteknologia -innovaattorin kanssa kasvattaaksemme näiden tekstiilien osuutta alallamme, Zalandon toinen toimitusjohtaja David Schneider sanoo.

Zalando on aloittanut niin ikään yhteistyön kestävän muodin innovaatioalustan, Fashion for Good kanssa, sekä Berliinissä sijaitsevan startup-yrityksen, circular.fashion kanssa, kehittääkseen redeZIGN for Circularity -kapselikokoelman ja kiihdyttääkseen Ellen MacArthur -yhdistyksen kanssa muodin kierrätystaloutta.

Maailmassa syntyy vuosittain yli 92 miljoonaa tonnia tekstiilijätettä ja valtaosa tästä päätyy kaatopaikoille tai poltettavaksi.

Ilmoitus