Zalando lanseerasi ”pitkän matkan toimituksen”

”Haluamme olla läpinäkyviä.”

Aluksi Zalandolla oli joitakin vuosia ilmainen kuljetus. Sen jälkeen tähän tuli raja ja oli ostettava tietyllä summalla ennen kuin tarjous oli ajankohtainen. Muutos tapahtui ensin Italiassa, sitten muutamissa muissa Euroopan maissa ja lopulta käytäntö löysi tiensä myös Pohjoismaihin. Ilmaisen kuljetuksen raja on 24,95 euroa ja sitä halvemmista tilauksista on maksettava toimituskulu 3,95 euroa.

Muotijätti on taas ottanut uuden askeleen kohti toimitusmaksua. Jokin aikaa sitten Zalando lanseerasi nimittäin ”pitkän matkan toimituksen” osalle tuotteista, jotka on myös merkitty ”pitkän matkan toimituksina” sivustolla. Käytännössä se tarkoittaa, että kyseisiin tuotteisiin tulee automaattisesti toimituskulu 3,95 euroa. Zalandon mukaan tämä tarjoaa entistä laajemman valikoiman ja asiakkaat pääsevät käsiksi miltei kaikkiin yhtiön tuotteisiin ja kokoihin.

Ilmoitus

Ehandelin sisarsivusto kysyi asiaa Zalandon tiedotusosastolta. Uusi palvelu tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että tuotteet lähetetään kauempaa. Se voisi tarkoittaa esimerkiksi Italiasta.

Osa uusista tuotteista on logistiikkakeskuksissa, jotka ovat kauempana ja normaalisti niitä ei toimiteta Pohjoismaisille markkinoille, joten näihin tuotteisiin tulee 3,95 euron kustannus peittämään ylimääräiset kustannukset. Summa on suurinpiirtein sama kaikilla markkinoillamme, Anne Vibe Hansen Zalandolta kirjoittaa Ehandelille.

Zalandon mukaan pitkän matkan toimituksen-logo ja ylimääräinen maksu symboloivat asiakkaalle sitä, että heidän on helpompi tehdä tietoisia valintoja. Jos haluaa välttää pitempiä kuljetuksia, niin nyt se on yksinkertaisempaa.

Haluamme tehdä töitä kestävällä tavalla ja tehdä kestävät valinnat asiakkaille helpommiksi. Kun tarjoamme asiakkaillemme suurempaa valikoimaa, niin haluamme samalla olla läpinäkyviä mitä tulee pitkiin kuljetuksiin, Anne Vibe Hansen kirjoittaa.

Jos asiakas tekee tilauksen, mikä ei ylitä ilmaisen kuljetuksen rajaa, häntä veloitetaan vain pitkän matkan kuljetuksesta. Jos tilauksessa on kaksi kuljetusmaksua, esimerkiksi myös kotiinkuljetus, häntä veloitetaan vain toisesta näistä, kalliimmasta vaihtoehdosta. Toisin sanoen kotiinkuljetuksesta, jonka hinta Suomessa riippuu hieman tilauksen arvosta. Halvimmillaan kotiinkuljetus on 7,94 euroa ja kalleimmillaan 9,95 euroa.

Asiakas, joka tilaa niin pitkän matkan tuotteita kuin ns tavallisia tuotteita, saa kaksi tai useamman pakettia. Zalando kirjoittaa sivustollaan, että pitkän matkan toimitus kestää joitakin päiviä pidempään kuin normaali toimitus.