Zalando lanseerasi kestävän kehityksen malliston

Mukana yhdeksän pohjoismaista brändiä.

Zalando lanseerasi viime vuoden loppupuoliskolla kestävän kehityksen ohjelman do.MORE, joka saa nyt jatkoa kestävän muodin muodossa. Yhdeksän pohjoismaista brändiä on lähtenyt mukaan ylellisellä naistenvaatemallistolla, joka kantaa nimeä Small steps. Big impact by Zalando. Projektin tarkoituksena on luoda kestävämpää muotiteollisuutta.

- Olemme verkkokauppa-alusta, jolla on yli 29 miljoonaa aktiivista asiakasta 17 maassa ja yli 2000 brändiä valikoimissamme, joten voimme vaikuttaa kestävän muodin kysyntään ja tarjontaan. Äskettäin julkaistun kestävän kehityksen strategian seurauksena tavoitteenamme on, että vuoteen 2023 mennessä kestävän muodin tulisi olla 20 prosenttia GMV:stä, toisin sanoen kaikesta mitä myydään Zalandon verkkokaupassa. Malliston avulla pyrimme lisäämään asiakkaiden tietoisuutta sekä ohjaamaan heitä tekemään tiedostavampia valintoja Zalandossa. Tekemällä yhteistyötä näiden yhdeksän brändin kanssa osoitamme, kuinka helppoa on löytää kestävää muotia ilman, että tarvitsisi tehdä kompromisseja, Zalandon Pohjoismaiden kaupallinen johtaja David Hejgaard sanoo.

Ilmoitus

Zalando haastoi yhdeksän toimijaa: Blanche, Bruuns Bazaar, Designers Remix, Filippa K, Han Kjøbenhavn, Holzweiler, House of Dagmar, Libertine Libertine ja Won Hundred, luomaan yhtenäisen malliston, jossa ei tingitä muotoilusta tai laadusta. Uusi mallisto koostuu 70 tuotteesta, joiden valmistusprosessi on kuluttanut luontoa tavallista vähemmän, niissä on käytetty laadukasta materiaalia ja sosiaalinen ulottuvuus on ollut niinikään keskiössä.

Zalandosta kerrotaan, että malliston valmistuksessa on käytetty luomupuuvillaa, pitkäkestoista triasetaattia, sataprosenttisesti kierrätettyä polyesteriä ja OEKO-TEX-sertifioituja printtejä. Lisäksi valmistusprosessissa on käytetty vähemmän torjunta-aineita ja kulutettu vähemmän vettä.

Mallisto tuli markkinoille eilen 27. tammikuuta ja se koostuu muun muassa kevyistä mekoista, räätälöidyistä puvuista ja kevyistä jakuista jotka löytyvät hillityissä väreissä. Malliston vaatteet sopivat helposti yhteen toistensa kanssa.