Zalando kokeilee suomalaisfirman kierrätettävää kuljetuslaukkua Pohjoismaissa

Vähentää pakkausjätettä.

 

Ilmoitus

Muotijätti Zalando tekee Pohjoismaissa neljän viikon pilottikokeilun ja lähettää paketit kierrätettävissä laukuissa. Noin 10 000 pohjoismaista asiakasta tulee saamaan tilauksensa kierrätettävissä laukuissa, jotka vastaanottaja lähettää paketin vastaanotettuaan takaisin. Laukku viikataan ja pudotetaan tavalliseen postilaatikkoon, josta se palautuu lähettäjälle. Tämän jälkeen sen voi uusiokäyttää.

- Testaamme tätä osittain nähdäksemme kuinka käytetyt pakkaukset voidaan integroida logistiikkaprosessiimme ja osittain oppiaksemme tuloksesta, jos ja kuinka voisimme mennä konseptin kanssa eteenpäin, Zalando Norden päällikkö David Hejgaard sanoo tiedotteessa.

 

Suomalaiset kehittivät laukun

Laukku on suomalaisen startup-yrityksen, RePack, kehittämä. Laukku lähetetään asiakkaille Ruotsista Zalandon Brunnassa sijaitsevasta logistiikkakeskuksesta.

- Koko verkkokaupan alan on sitouduttava, jotta kierrätettävien pakkausten konsepti voi tulla käyttökelpoiseksi. Siihen vaaditaan standardisoituja prosesseja ja kierrätettäviin pakkauksiin keskittyneitä toimitusvaihtoehtoja. Systeemi, jossa asiakas voisi jättää suuremmat pakkaukset esimerkiksi suurmarketteihin, tekisi prosessin helpommaksi, David Hejgaard sanoo.