Zalando ja Kööpenhaminan muotiviikot julkistivat Sustainability Award -finalistit

”Fassbender, ISO.POETISM by Tobias Birk Nielsen ja Tomorrow Denim julistettiin Zalando Sustainability Award -palkinnon finalisteiksi 1.–4. helmikuuta 2022 järjestettäville Kööpenhaminan muotiviikoille”.

Muotijätti Zalando ja Kööpenhaminan muotiviikot jakaa jo kolmannen kerran kansainvälisen Sustainability Award -palkinnon, jonka kolme finalistia julkistettiin tänään. He ovat Fassbender, ISO.POETISM by Tobias Birk Nielsen ja Tomorrow Denim.

Palkinnon tarkoituksena on rohkaista muotimerkkejä etsimään kestäviä vaihtoehtoja suunnitteluunsa sekä antaa tunnustusta kestävämpää alaa edistäville strategioille. 

Ilmoitus

Finalistit valitsi kokenut ja kansainvälinen tuomaristo, johon kuuluu Kööpenhaminan muotiviikkojen toimitusjohtaja Cecilie Thorsmark, Vogue GB:n Kestävän kehityksen toimittaja Emily Chan, malli, ympäristöaktivisti ja kestävän kehityksen konsultti Arizona Muse sekä kestävän kehityksen ja brändiasioiden neuvonantaja Dio Kurazawa. Zalandon edustajina tuomaristossa istuivat Zalandon kestävän kehityksen johtaja Kate Heiny sekä Sara Diez, Zalandon VP Category Women. 

Zalando kirjoittaa, että tuomaristo vakuuttui Fassbenderin käyttämien kestävämpien materiaalien laajasta valikoimasta sekä innovatiivisista tuotantoprosesseista, kuten 3D-tulostuksesta ja microbial-värjäyksestä. ISO.POETISM by Tobias Birk Nielsen puolestaan vakuutti tuomariston jäsenet sekä kyvyllään innostaa ja rohkaista asiakkaita, että kierrätysmateriaalien ja innovatiivisten värjäystekniikoiden käytöllään. Tomorrow Denimin kokonaisvaltainen lähestymistapa orgaanisten ja kierrätysmateriaalien käytöstä aina jätteiden käsittelyyn teki tuomareihin vaikutuksen. 

On erittäin rohkaisevaa, että saimme niin suuren määrän hakemuksia tämän vuoden Zalando Sustainability Awardseihin ja olemme ylpeitä voidessamme jatkaa strategista kumppanuuttamme Kööpenhaminan muotiviikkojen kanssa. Palkinnon suosio mahdollistaa jälleen kerran yhteistyön merkkien kanssa ja näin ollen positiivisen muutoksen ajamisen sekä ihmisille että planeetalle. Alustana haluamme käyttää vaikutusvaltaamme kasvattaaksemme kestävämpien vaihtoehtojen valikoimaa ja olemme iloisia nähdessämme, että monet merkit haluavat tehdä yhteistyötä tämän eteen, Zalandon kestävän kehityksen johtaja Kate Heiny sanoo.

Zalando Sustainability Award -palkinto koostuu 20 000 euron rahapalkinnosta sekä kumppanuudesta Zalandon kanssa, joka huipentuu eksklusiivisen, kestävän kehityksen edistysaskeleita ja innovaatioita edustavan kapselimalliston luomiseen.

Muotijätti kertoo asiasta tiedotteessa.