Zalando ja H&M investoi kierrätysmuodin start upiin

Hyödyntää vanhat vaatteet uusien valmistuksessa.

Zalando on investoinut pääomaa Ambercycle-nimiseen palveluun, joka kuvaa itseään "material science company dedicated to ending waste in the fashion industry”. Yhtiö kierrättää polyesterihartsia vanhoista tekstiileistä ja käyttää ne uuteen kierrätysmateriaaliin, josta valmistetaan kangasta.

Zalando ei paljasta investoinnin suuruutta, mutta muotijätti on kertonut aiemmin, että sen tavoitteena on pidentää vähintään 50 miljoonan muotituotteen ikää vuoteen 2023 mennessä. Investointi on osa tätä tavoitetta. 

Ilmoitus

Muita 21,6 miljoonan dollarin rahoituskierroksella mukana olleita ovat muiden muassa H&M-group sekä tanskalainen muotijätti Bestseller.

Ambercycle on perustettu vuonna 2015 ja sen takana ovat Shay Sethi ja Moby Ahmed, jotka haluavat olla luomassa kierrätyksellisempää muotialaa.

Muotialan meno kohti kierrätyksellistä liikemallia on välttämätön. Me rakennamme ekosysteemiä, mitkä materiaalit voivat olla olemassa harmoniassa ihmisten ja ympäristön lanssa, toimitusjohtaja Shay Sehti sanoo tiedotteessa.

Ambercyclellä on tällä hetkellä yhteistyötä muiden muassa H&M:n ja los angeleslaisen Justin Mensinger-merkin kanssa.

Uutta rahoitusta käytetään tuotannon lisäämiseen.