Ystävällismielinen talonvaltaus Tampereella – kahden tekstiilialan toimijan pilotti

Makia Clothing valloitti Finlaysonin Tampereen Ratinan myymälän – “Kivijalkamyymälöiden tulevaisuus ei tule jatkumaan entisellään ja siksi tarvitaan uudenlaisia, kapinallismielisiä kokeiluja”.

Finlayson ja Makia Clothing kertovat tänään ystävällismielisestä vallankaappauksesta, kun Makia otti haltuunsa Finlaysonin Ratinan liiketilat Tampereella. Koska sesonki on Finlaysonilla hiljainen, se antaa myymälänsä, henkilökuntansa ja kalusteensa Makian, jolle kevätsesonki on vilkasta aikaa, käyttöön.

Finlaysonin avulla pääsemme pilotoimaan Suomessa täysin uudenlaista, yrityskumppanusten non-hostile takeoveria eli liiketoimintamallia, jossa valtaamme liiketilan ja sen henkilökunnan muutamaksi kuukaudeksi. Makialla ei ole omaa kivijalkapuotia Tampereella, ja tavoitteenamme onkin testata meille korkean sesongin aikaan myyntimme vilkkautta Finlaysonin keskeisellä myymäläpaikalla, Makian luova johtaja Totti Nyberg sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Valtauksen ajaksi myymälä muuntuu Makian näköiseksi ja Finlaysonin tuotteet korvataan Makian tuotteilla. Pilotti jatkuu toukokuun loppuun, jonka jälkeen Finlayson palaa paikalle ja jatkaa normaalisti.

Finlaysonin toimitusjohtaja Mikko Koponen sanoo tiedotteessa, että kivijalkamyymälöiden tulevaisuus ei tule jatkumaan entisellään ja siksi tarvitaan uudenlaisia, kapinallismielisiä kokeiluja, joista voi syntyä menestyksekkäitä liiketoimintamalleja.

Finlaysonin liiketoiminta on keskittynyt vahvasti kesään sekä joulua edeltävään ja sen jälkeiseen myyntiin.

Vallanvaihto Tampereella on kahden kotimaisen tekstiilialan yrityksen kiinnostava kokeilu, joka toimii ponnahduslautana uudenlaisille konsepteille ja ystäväyritysten yhteistöille, Koponen sanoo.