Yliopiston Apteekki aloittaa lääkkeiden pikatoimituksen verkosta pääkaupunkiseudulla

Lääkkeet asiakkaalla muutamassa tunnissa tilauksesta.

Ilmoitus

Yliopiston Apteekki aloitti tiistaina 20. maaliskuuta verkosta ostettujen reseptilääkkeiden pikatoimitukset kotiin pääkaupunkiseudulla. Pilottivaiheessa pikatoimitukset kattavat yleisimmät reseptilääkkeet sekä itsehoitolääkkeet ja muut apteekkituotteet.

– Reseptilääkkeiden ostaminen verkosta kasvaa nyt todella voimakkaasti, koska se säästää aikaa ja helpottaa arkea. Haluamme palvella asiakkaita entistä joustavammin ja monikanavaisemmin siellä, missä asiakkaat meitä tarvitsevat, sanoo Yliopiston Apteekki -konsernin toimitusjohtaja ja apteekkari Jukka Niem lehdistötiedotteessa.

 Lääkkeiden saatavuutta parantava uusi pikatoimitus kattaa pääkaupunkiseudulla neljä kaupunkia, joissa on yhteensä yli 1,1 miljoonaa asukasta. Lääkkeet kuljetetaan asiakkaalle arkipäivisin muutamassa tunnissa verkkotilauksen tekemisestä. 

Pikakuljetukset hoidetaan samana päivänä Helsinkiin, Espooseen, Kauniaisiin ja Vantaalle, kun tilaus on tehty klo 14.00 mennessä. Palvelualueella asuu yli 1,1 miljoonaa henkilöä. Pikakuljetuksen hinta on 5,90 euroa.

– Pikatoimitus helpottaa asiakasta erityisesti akuuteissa tilanteissa, joissa lääkitys on aloitettava samana päivänä tai apteekkiin pääseminen on vaikeaa, toteaa Suomen apteekkiliiketoiminnasta ja verkkoliiketoiminnasta vastaava johtaja Mirka Korhonen.

Yliopiston Apteekin yhteistyökumppanina pikakuljetuksissa toimii lämpösäädeltyihin kuljetuksiin ja verkkokaupan logistiikkaan erikoistunut eNexus Oy. Modernin logistiikan suunnitteluohjelmiston ansiosta asiakkaalle voidaan tarjota lähetyksen reaaliaikainen seuranta.

– Pikakuljetusten yhteydessä asiakas tietää toimitusajan jopa +/- 30 minuutin tarkkuudella ja voi seurata toimituksen etenemistä kartalla. Hänen ei tarvitse päivystää koko iltaa kotona odottamassa paketin saapumista, kehitysjohtaja Jani Mäntylä kertoo lehdistötiedotteessa.

Reseptilääkkeitä on voinut tilata Yliopiston Apteekin verkkopalvelusta valtakunnallisesti vuodesta 2012 alkaen. Yli 16 000 tuotteen valikoimaan kuuluu resepti- ja itsehoitolääkkeiden lisäksi laajasti muita apteekkituotteita, kuten kosmetiikkaa ja vitamiinivalmisteita.

Ilmoitus