Yli puolet suomalaisista ostaa paketin postituksen digitaalisesti – Posti luopuu pakettiautomaattien maksupäätteistä

Automaattiverkosto kasvaa vauhdilla.

Ilmoitus

Suomalaiset suosivat automaatteja niin paketin lähettämiseen kuin vastaanottoonkin. Ylivoimaisesti suosituin tapa lähettää paketteja on maksaa paketin kuljetus Postin verkkosivuilla tai Postin mobiilisovelluksessa ja jättää valmiiksi maksettu paketti Postin automaattiin kuljetettavaksi. Postin automaattiverkosto kasvaa vauhdilla; tällä hetkellä Postilla on jo yli 600 pakettiautomaattia ympäri Suomen.

- Paketin kuljetusmaksu halutaan hoitaa yhä kasvavassa määrin joko verkkopalvelun tai mobiilisovelluksen kautta. Näiden maksutapojen käyttö on kolminkertaistunut vuodessa - kasvua 307 prosenttia verrattuna tammikuu 2017 ja tammikuu 2018. Haluamme keskittyä ja kehittää kuluttaja-asiakkaidemme suosimia maksutapoja, sanoo Kati Nevalainen Postin Pakettipalveluista lehdistötiedotteessa.

Pakettiautomaattien maksupäätteistä luovutaan

Osassa pakettiautomaatteja on tällä hetkellä käytössä maksupäätteet. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutoksen myötä Posti poistaa pakettiautomaateista maksupäätteet 30.6.2018 mennessä. Maksupäätteiden poistaminen aloitetaan vaiheittain huhtikuussa. Maksupäätteen poistamisen aikana pakettiautomaatti on pois käytöstä 2-3 tunnin ajan, mutta heti tämän jälkeen käytössä. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään, paketit tuodaan automaattiin normaalisti noudettavaksi ja automaateista voi myös lähettää normaalisti ennen huoltokatkoa ja sen jälkeen.

Sekä Posti mobiilisovellus että lähettämisen verkkopalvelu tarjoavat laajemman palvelukokonaisuuden kuin automaatilla maksaminen. Lähettäjä voi maksaa netissä ja mobiilisovelluksella myös ulkomaille lähetettävän paketin kuljetusmaksun tai ostaa kotimaan pakettiin suosittuja lisäpalveluita, kuten postiennakon tai Ovelle-toimituksen ja jättää paketin maksamisen jälkeen Helposti-koodilla mihin tahansa Postin pakettiautomaattiin. Niin paketin lähettäjän kuin vastaanottajankin asiointi automaatilla nopeutuu muutoksen ansiosta.

Posti kertoo tiedotteessaan, että 30.6.2018  jälkeen paketin kuljetusmaksun voi maksaa joko Postin lähettämisen verkkopalvelussa, Posti mobiilisovelluksessa tai Postin myymälöissä.

Postiennakon maksamista kehitetään

Maksupäätteiden poistaminen tuo muutoksia myös postiennakkolähetysten vastaanottamiseen. Siirtymäaikana 16.4.2018 alkaen postiennakolliset Postipaketit ohjataan tilapäisesti automaatin sijasta Postin myymälään noudettaviksi. Kesän 2018 aikana mahdollistuu Postipaketin postiennakkomaksun maksaminen sähköisessä saapumisilmoituksessa olevan linkin kautta.