Yli puolet nettiarvosteluista saattaa olla lainvastaisia

EU-raportti osoittaa suuria puutteita.

Ovatko arvostelut tärkeitä? Tämä kysymys on jakanut mielipiteitä ja monta kertaa arvosteluihin luottaminen on kyseenalaista. Nyt asianmukaiset kuluttajaviranomaiset EU:ssa ovat tutkineet 223 nettisivuston sisältöä eikä tuloksessa ole juurikaan hurraamista.

Sen mukaan yli puolet käyttävät arvosteluja, jotka saattavat olla EU-oikeuden vastaisia.

Ilmoitus

55 prosenttia 223 tutkitusta verkkokaupasta ja sivustosta käyttää arvosteluja, jotka saattavat sotia EU-oikeutta vastaan. Sen lisäksi 18 prosenttia sivustoista kerää ja esittelee arvosteluja tavalla, mikä on kyseenalainen, viranomainen kirjoittaa.

 

Monia merkittäviä puutteita

118 sivustolta puuttui tiedot siitä, mitä he tekevät pysäyttääkseen keksityt arvostelut. 176 sivustolla ei ollut tietoa, että maksullinen yhteistyö on merkittävä selkeästi ja on kiellettyä, jos näin ei ole. Tämän on siis toteuduttava, mikäli aikoo noudattaa asianmukaisia sääntöjä.

Useimmissa tapauksissa oli myös epäselvää, miten arvostelu vaikuttaa kokonaisarvosanaan. Ainoastaan 49 sivustoa selvitti, miten systeemi toimii.

Ja mitä asialle aiotaan nyt tehdä? Kunkin maan kuluttajaviranomaiset tekevät oman arvionsa siitä, mihin yrityksiin ollaan yhteydessä ja pyydetään korjaamaan puutteet.