XXL:n toimitusjohtaja vaihtoon 18 päivän jälkeen

Hinnoittelustrategia epäonnistui - Black Friday ja joulumyynti alle odotusten.

Ilmoitus

Norjalainen urheiluketju XXL antaa tulosvaroituksen. Neljännen vuosineljänneksen tulos tulee olemaan odotettua huonompi.

- XXL on tiputtanut hintoja liian aggressiivisesti, eikä ole korjannut ja seurannut hintastrategioita riittävästi, XXL:n lehdistötiedotteessa sanotaan.

Samalla XXL ilmoitti, että joulukuun ensimmäisenä päivänä toimitusjohtajana aloittanut Ulf Bjerknes siirtyy sivuun vain 18 päivän jälkeen. Bjerknes oli yhteensä yhtiössä työssä noin 11 kuukautta.

Black Fridayn hinnoittelu epäonnistui

Verkkokauppiaiden keskuudessa keskustellaan paljon siitä, onko Black Fridayn tyyppiset alennuskampanjat myynnille positiivinen vai negatiivinen asia. XXL:n kohdalla Black Fridayn vaikutus on ollut nimensä mukaisesti musta, mutta ei myynnin tilisaldossa, joka on näyttänyt punaisia lukemia.

- Suuri osa myynnistä on siirtynyt Black Fridayhin. XXL:n Black Friday-myynti lisääntyi viime vuoteen verrattuna, mutta huono toteutus johti negatiiviseen kehitykseen bruttotuloksessa ja huomauttavaan bruttomarginaalin vähennykseen, XXL:n tiedotteessa kerrotaan.

Bjerknesin tilalle haetaan uusi toimitusjohtaja. Tehtävää hoitavat Øivind Tidemandsen ja Tolle Grøterud kunnes uusi tj on rekrytoitu.