XXL vaikeuksissa – kaupoilla sulkemisuhka

XXL:n myynti laski kolmannella vuosineljänneksellä. Uusi konsernijohtaja uhkaa sulkea kauppoja jos ei kurssi käänny.

Ilmoitus

Ulf Bjerknes nousi pari päivää sitten urheilukauppa XXL:n konsernijohtajaksi Fredrik Steenbuchin tilalle. XXL:n kolmas vuosineljännes sujui odotettua heikommin - kokonaismyynti laski 6,2 prosenttia, ja Bjerknes varoittaa, että yritys voi ryhtyä toimenpiteisiin jos ei kurssi käänny nousuun.

- Voi olla, että kolmen vuoden sisällä Laitetaan kauppoja kiinni, riippuen vähän siitä, milloin nykyiset sopimukset umpeutuvat, Bjerknes sanoo norjalaiselle Nettavisen-lehdelle.

Norjalaistaustaisella XXL:llä on 81 kivijalkakauppaa Norjassa, Suomessa, Ruotsissa ja Itävallassa. Bjerknes ei haastattelussa sanoo, missä maassa kaupat ovat uhattuna, vaan toteea, että uhka koskee "kaikkia maita, tasaisesti jaettuna".

Verkkokaupat vievät elintilaa

Myös Ulf Bjerknes tunnustaa, että osa XXL:n vaikeuksista johtuvat perinteisen kivijalkakaupan haasteista taistelussa verkkokauppoja vastaan.

- Meillä on pitkään ollut ongelmana, että urheilukauppoja on liikaa, mutta nyt peliin on tullut mukaan myös pelkästään verkossa myyviä tekijöitä. Tämä johtaa siihen, että ostoskeskuksissa käydään harvemmin. Vähittäistavarakaupalla on edessä vaikeita vuosia, Bjerknes sanoo Nettavisenille.

Bjerknes sanoo, että yksi toimenpide tulee olemaan XXL:n kauppojen liiketilojen pienentäminen. Vaikka konsernijohtaja on tarvittaessa myös valmis sulkemaan kaupoilta ovet lopullisesti, mikään ei ole vielä kiveen hakattu.

- Se, joka näyttää tänään varmalta, ei välttämättä enää pidä vuoden päästä paikkaansa. Tällä hetkellä muutama kauppa on vaikeuksissa, ja jos kehitys jatkuu negatiivisena, näiden kauppojen sulkeminen voi tulla ajankohtaiseksi.

 

Ilmoitus