XXL sai uuden konsernijohtajan

”Ei mitään quick fixiä” XXL:n uudeksi toimitus- ja konsernijohtajaksi valittu Pål Wibe sanoo Ehandelin sisarsivuston haastattelussa.

Norjalaisen halpaketjun Europrisin toimitusjohtaja Pål Wibe siirtyy urheiluketju XXL:n toimitus- ja konsernijohtajaksi kevään 2020 aikana. Yrityksen syksyssä ei ollut hurraamista ja viimeinen vuosineljännes oli niin ikään haasteista. Vaisun joulukaupan jälkeen oli odotettavissa puolen miljardin tulojen menetykset.

Pål Wiben tehtävänä on muuttaa kehityksen suunta. Hän kertoo Ehandelin sisarsivuston haastattelussa olevansa urheilusta kiinnostunut henkilö, joka ei pelkää haasteita.

Ilmoitus

- Minun mielestäni XXL:n konsepti on hyvä ja ainutlaatuinen konsepti urheilun alalla ja uskon siihen vankasti. Samalla on jännittävä haaste lähteä kääntämään yritystä, jonka viimeaikainen kehitys on ollut huonoa, hän sanoo.

Muutos ei kuitenkaan tapahdu käden käänteessä.

- Tässä ei ole mitään quick fixiä. Tärkeintä on aloittaa oikeasta suunnasta ja tulla joka päivä vähän paremmaksi. Minulla on kuitenkin pitkäjänteinen perspektiivi haasteeseen, Wibe kertoo.

XXL:n hallituksen puheenjohtajana Hugo Maurstad kommentoi valintaa lehdistötiedotteessa aiemmin tänä vuonna:

- Olen erittäin iloinen, että Pål on päättänyt ottaa roolin XXL:n toimitusjohtajana. Pålilla on pitkä ja vankka kokemus vähittäiskaupasta ja hän on analyyttinen ja inspiroiva johtaja, Maurstad sanoo.