Voitto nousi 329 prosenttia: Muotijätti paljastaa miten vuosi on mennyt

Liikevaihto oli 3,26 miljardia puntaa.

Kansainvälinen muotijätti Asos, joka pitää päämajaansa Britanniassa, kertoi 31. elokuuta loppuneen talousvuoden tulokset. Verkkokauppias raportoi koko konsernin vahvasta myynnistä.

Myynti Isossa-Britanniassa kasvoi vuoden aikana 18 prosenttia, sama numero EU:ssa oli 22 prosenttia ja USA:ssa plus 18 prosenttia. Loput markkinoista (ROW) kasvoivat myös 18 prosenttia. Tämä on siis rakettimaista menoa ylöspäin.

Ilmoitus

Ensimmäisen ennätyksellisen puolivuotisen jälkeen, kun piti selvittää tuloskysymyksiä edelliseltä talousvuodelta, toista puolivuotista tulee aina leimaamaan meidän Covid-19-vastauksemme. Olen ylpeä kuinka Asos kohtasi tämän haasteen, yhtiön toimitusjohtaja Nick Beighton sanoo samalla, kun tulokset julkaistiin ja jatkaa:

Sen lisäksi, että suojaamme henkilökuntaamme, tavarantoimittajia ja asiakkaita, meillä on myös lisääntynyt tehokkuus ja meistä on tullut vahvempi, vastustuskykyisempi ja joustava toimija samalla, kun tuotamme vahvaa voittoa ja kassavirtaa.

Asosin koko liikevaihto kasvoi 2,73 miljardista punnasta 3,26 miljardiin puntaan. Edellisvuoteen verrattuna kasvua on 19 prosenttia.

Voitto tekee samalla reippaan nousun 329 prosenttiin ja on kaikkiaan 142 miljoonaa puntaa.

Olen iloinen niistä parannuksista, joita olemme tehneet tänä vuonna, mutta voimme tehdä enemmänkin jatkaaksemme menestyksekkäästi. Vaikka elämä 20-jotain asiakkaille todennäköisesti ei palaa normaaliksi vielä pitkään aikaan, tulee Asos sitoutumaan, vastaamaan ja sopeutumaan yhdeksi maailman johtavista nettimuodin alalla, Nick Beighton lopettaa.