Vitsistä tuli verkkohitti – myi 1,8 miljoonalla dollarilla viidessä päivässä

Legendaarinen kuva ylitti kaikki odotukset - tulot menevät hyväntekeväisyyteen.

Vermont-senaattori Bernie Sanders nähtiin istumassa yksin tuolilla Capitol Hillillä, kun USA:n 46. presidentti Joe Biden vannoi valansa. Tästä otettiin kuva, joka sai pian tulta alleen internetissä.

Aikaisempi presidenttikandidaatti nimittäin leikattiin ja yhdistettiin kaikkiin mahdollisiin kuviin ja motiiveihin koomisen vaikutelman saamiseksi. Eikä Sandersin kampanja aikaillut ennen kuin he reagoivat. He lanseerasivat kädenkäänteessä t-paitoja ja pitkähihaisia sivustollaan kyseisellä kuvalla varustettuna. Tulos oli juuri sellainen kuin oli tarkoituskin.

Ilmoitus

Paidat myivät loppuun vain viidessä päivässä ja niistä kertyi mukava 1,8 miljoonan dollarin potti. Asiasta uutisoi CNBC.

Olemme Janen kanssa iloisesti yllättyneitä mitä luovuutta monet ihmiset ovat osoittaneet viimeisen viikon aikana. Ja olemme iloisia voidessamme käyttää mainettani internetissä auttaaksemme apua tarvitsevia Vermontin asukkaita, hän sanoo julkilausumassa.

Mutta tästä ei hyötynyt pelkästään Bernie Sanders. Sandersin käyttämä Burton-takki oli nimittäin silmänräpäyksessä loppuunmyyty. Tuotemerkin itsensä mukaan kyseisen mallin myynti yli kaksinkertaistui. Saman takin käytettyjä versioita on myös ilmaantunut myyntiin second hand-sivustoille. Esimerkiksi eBaylta sai klikata samaisen takin mukavaan, noin 1600 euron hintaan – tarjouksia ei tosin ollut ainakaan vielä kirjoitushetkellä tullut.

Myös huonekalujätti IKEA tarttui trendiin ja markkinoi taitettavaa tuoliaan ”Gunde” ja patalappuhansikkaita ”Vardagen” Bernie Sandersin kuvalla ja tekstillä ”Get the look” varustettuna. Ehandelilla ei ole tietoa miten tämä vaikutti tuotteiden myyntiin.

Neulotut lapaset eivät tosi asiassa ole IKEAn patalaput vaan erään opettajan neulomat eikä niitä myydä kaupoissa. Tosin niistäkin on jo ennätetty luomaan kudontaohjeet, jotka muistuttavat alkuperäismallia.

Sanders-kampanjatuotteita voivat ostaa vain amerikkalaiset tai Yhdsvalloissa vakituisesti asuvat henkilöt.