Viron ja Pietarin Prismat kaksinkertaistaneet ruuan verkkomyynnin

Tattari, pasta ja säilykkeet käyvät kaupaksi.

Säilyvien ruokien kysyntä on kasvanut myös Virossa ja Pietarissa. Säilykkeiden ja pastan myynti on jopa kaksinkertaistunut ja verkkokauppa kasvaa räjähdysmäisesti koronan myötä.

Virossa verkkokaupan myynti lähti selvään kasvuun jo ennen varsinaisen ostoryntäyksen alkua. Asiakkaiden arjen muutos näkyy meillä heti, koska Prismalla on Viron laajin päivittäistavaran verkkokaupan valikoima ja toimitamme koko maahan. Pyrimme lisäämään verkkokaupan toimituksia esimerkiksi siirtymällä kolmivuorotyöhön, Viron Prisman operatiivinen johtaja Teemu Kilpiä kertoo S-Ryhmän tiedotteessa.

Ilmoitus

Pietarissa ruuan verkkokauppa on kehittynyttä ja verkkokaupan osuus Prismojen myynnistä oli jo ennen koronan aiheuttamaa piikkiä Suomea suurempi. Nyt verkkokaupan osuus on tuplaantunut ja noussut jopa viiteen prosenttiin.

Ostoryntäys alkoi muutaman päivän Suomea jäljessä. Myynti kasvoi puolella ja joissain tuoteryhmissä kaksinkertaistui. Pastan ja säilykkeiden lisäksi tattariryynejä ostettiin heti valtavasti. Nyt myynti on tasaantunut, mutta tilanne varmasti muuttuu vielä moneen kertaan, Venäjän Prisman toimitusjohtaja Jarmo Paavilainen kertoo.