Videolylle 1,58M€ kansainväliseen kasvuun

"Suurin potentiaali tuotteellemme löytyy Suomen ulkopuolelta."

Ilmoitus

Verkkokauppa-alan teknologiayhtiö Videoly nosti 330 000€ yksityisiltä sijoittajilta ja hyväksyttiin mukaan Business Finlandin NIY-ohjelmaan. NIY on kokonaisuudessaan 1.25M€ rahoitus kansainvälistymiseen.

Verkkokaupan ja videoiden kulutuksen trendeillä ratsastava Videoly automatisoi tuotevideot verkkokauppojen tuotesivuille. Yritys on kolminkertaistanut liikevaihtonsa kahtena edellisenä tilikautena. Pohjoismaiden suurimmat vähittäiskaupat kuten XXL, Gigantti ja Stockmann hyödyntävät Videolyn teknologiaa. Lähes puolet yrityksen liikevaihdosta tulee jo Suomen ulkopuolelta ja tämä osuus liikevaihdosta kasvaa tällä hetkellä nopeimmin.

Ilmoitus

- On meille merkittävä validaatio, että korkealle arvostettu NIY-ohjelma näkee Videolyssä edellytykset kansainväliseen skaalautuvaan liiketoimintaa, kommentoi Videolyn toimitusjohtaja Nora Huovila tiedotteessa.

-NIY-ohjelman rahoitus mahdollistaa meille paljon. Suurin potentiaali tuotteellemme löytyy Suomen ulkopuolelta ja nyt pääsemme panostamaan entistä nopeampaan kasvuun ulkomailla, Huovila jatkaa.

Seuraavalle tasolle

Myyntijohtaja Paula Poukka näkee myös NIY-rahoituksen merkittävässä roolissa yrityksen nostamisessa seuraavalle tasolle.

- Tähänastinen kasvumme on saavutettu puhtaalla jalkatyöllä. Rahoituksen avulla meillä on mahdollisuus panostaa uudella tavalla markkinointiin ja myynnin skaalaamiseen, Poukka sanoo tiedotteessa.

Business Finlandin (entinen Tekes ja Finpro) NIY rahoitusta on myönnetty lupaaville startup-yrityksille vuodesta 2008 lähtien. Valituilla yrityksillä on skaalautuva liiketoimintamalli ja edellytykset kansainväliseen kasvuun. NIY-ohjelmaa valitaan vuosittain noin 40 yritystä.
L