Vertailukelpoinen liiketulos meni plussalle

”Ensimmäisen neljänneksen liikevaihto kasvoi 5,8 prosenttia ja vertailukelpoinen liiketulos parani.”

Myös Tokmanni kertoi tänään ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksista. Yhtiön liikevaihto kasvoi 5,8 prosenttia 199 miljoonaan euroon ja vertailukelpoinen liikevoitto (EBIT) oli 0,3 miljoonaa euroa. Yhtiö onnistui saavuttamaan positiivisen vertailukelpoisen liiketuloksen ensimmäistä kertaa Tokmannin historiassa tammi-maaliskuun aikana.

Koronavirusepidemian myötä Tokmanni on muuttanut koko vuoden toimintasuunnitelmaansa. Ensisijaisena toimenpiteinä ovat olleet työntekijöidemme, asiakkaidemme ja kumppaniemme terveyden ja hyvinvoinnin turvaaminen. Olemme kehittäneet muun muassa verkkokauppaa, tilausten kotiinkuljetuksia sekä muita palveluja liiketoiminnan tukemiseksi. Lisäksi nykytilanteessa säästötoimenpiteet sekä vahva kassavirta ovat erityisen tärkeitä, Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen kirjoittaa raportissa.

Ilmoitus

Poikkeussäännöt ovat siirtäneet vähittäiskauppaa verkkoon. Se on pienentänyt myös Tokmannin asiakasvirtoja, mutta yhtäältä kasvattanut keskiostosten määrää.

Tokmannilla pukeutustuotteiden kysyntä on edellisvuotta alhaisemmalla tasolla, kun taas selvästi normaalia enemmän menee elintarvikkeita, saippuoita, puhdistusaineita ja siivoustarvikkeita sekä urheiluun ja vapaa-aikaan liittyviä tuotteita.