Verkkomyynti H&M:n valopilkku

Muotiyhtiö H&M:n kolmannen vuosineljännen tulos oli vaisu, mutta verkkomyynti antaa toivoa.

Ilmoitus

H&M:n liiketulos jäi 4,0 miljardiin kruunuun, kun analyytikoiden odotus oli 4,2 miljardia kruunua. Viime vuoden kolmoskvartaalilla liiketulos oli 4,9 miljardia kruunua, Kauppalehti kertoo verkkosivuillaan.

Osake oli pörssin avauduttua 7,8 prosentin nousussa 160 kruunussa. Liikevoittoprosentti laski 7,1 prosenttiin 9,6 prosentista.

Nettomyynti oli 55,8 miljardia kruunua, kun se vertailujaksolla oli 51,2 miljardia. Konserni avasi kolmannella vuosineljänneksellä yhteensä 40 uutta myymälää ja joulu-elokuussa 102 uutta myymälää. Elokuun lopussa konsernin myymälämäärä oli 4 841, kun se vuosi sitten oli 4 553.

Positiivinen yllätys oli siis verkkomyynti, joka kasvoi 32 prosenttia kolmannella neljänneksellä.

Kasvavat varastot ongelmana

H&M:n ongelmana ovat olleet kasvavat varastot. Myymättömien tuotteiden määrä nousi 15 prosenttia 38,7 miljardiin kruunuun vertailuajankohdan 33,6 miljardista kruunusta.

Myös kustannukset jatkoivat nousuaan, mikä uhkaa yhtiön avokätistä osinkopolitiikkaa. Myynnin ja hallinnon kulut nousivat kolmannella vuosineljänneksellä 13 prosenttia.

- Uusista logistiikkajärjestelmistä johtuvat ongelmat vaikuttivat negatiivisesti myymälöihin USA:ssa, Ranskassa, Italiassa ja Belgiassa, toimitusjohtaja Karl-Johan Persson sanoo H&M:n tiedotteessa.

Ilmoitus