Verkkokauppojen laskut aiheuttavat asiakkaille ongelmia

Ruotsissa mahdollisuus maksaa verkkokauppaostokset laskulla johtaa usein maksuongelmiin.

Ilmoitus

Tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana perintään joutui peräti 50 prosenttia enemmän laskuja kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. SVT - Ruotsin YLE -  raportoi, että maksupalvelut Qliro ja Klarna toimittivat kesäkuuhun menneessä 20 000 eri tapausta maksamattomista veloista perintätoimistolle.

- Verkko-ostosten ongelma on mahdollisuus valita maksutavaksi lasku. Suurelle enemmistölle tämä ei ole ongelma, mutta laskumahdollisuuden myötä on kuitenkin vaarana, että ihmiset käyttävät etukäteen rahaa, jota heillä ei oikeasti ole, ruotsalaisen perintätoimisto Kronofogdenin Johan Krantz sanoo SVT:n haastattelussa.

Naiset ja nuoret yliedustettuja

SVT:n uutisen mukaan 18 - 34 -vuotiaat ovat suurin ongelmaryhmä. Verkossa käytävässä kaupassa myös naiset ovat yliedustettuja tavalliseen velkajärjestelyyn verrattuna.

- Ikinä ei tiedä mitä voi tapahtua. Jos menettää työpaikan, voi se pitkässä juoksussa johtaa siihen, että ei pääse irti veloista. Sama asia koskee myös luotto-ostoksia ja osamaksuilla tehtyjä ostoksia, Johan Krantz varoittaa SVT:n haastattelussa.